Ayda 1 milyar yemek videosu izleten Tastemade, 40 milyon dolar daha yatırım aldı

Ayda 1 milyar yemek videosu izleten Tastemade, 40 milyon dolar daha yatırım aldı

Kullanıcıların yemek ve seyahat videolarını paylaştığı popüler sosyal ağ Tastemade, Goldman Sachs liderliğinde 40 milyon dolar yatırım adlığını duyurdu. Los Angeles merkezli girişimin dördüncü turu olma özelliğindeki yatırımla birlikte uluslararası açılımına hız verilmesi planlanıyor.

2012 yılında yemek odaklı bir YouTube kanalı olarak ilk videolarının üretime başlayan Tastemade, geçen sürede başta sosyal ağlar, mobil ve Apple TV olmak üzere farklı platformlara başarıyla açılarak, alanında dünyanın en popüler girişimlerinden biri haline geldi. Kendi verilerine göre, Tastemade üzerinden aylık ortalama 100 milyon izleyici, 1 milyar adet video seyrediyor. Tastemade yeni yatırım desteğiyle, çoklu platform stratejisini  güçlendirmeyi ve var olduğu platformların her biri için özelleştirilmiş içerikler sunmayı planlıyor.

Bugüne kadar Türkiye dahil dünyanın birçok bölgesinden ilgi görse de Tastemade ABD odaklı olarak kalmayı sürdürdü. Ancak girişimin önümüzdeki yıldan itibaren yerelleşme çalışmalarına ağırlık vermesi planlanıyor. Bugüne kadar yalnızca Brezilya pazarı için sınırlı bir çalışma yapan Tastemade'in buradaki izlenme sayıları yüz milyonlarla ifade ediliyor. Girişim, Brezilya başta olmak üzere farklı pazarlara açılarak küresel bir yemek ve sayahat ağı haline gelmek istiyor.

Goldman Sachs ile birlikte Redpoint Ventures, Comcast Ventures, Liberty Media ve Scripps Networks'ün katıldığı turla birlikte Tastemade'in aldığı toplam yatırım miktarı 80,3 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.