Apple, iPhone ve iPad için kendi ekran teknolojisini üretmeyi planlıyor

Apple, iPhone ve iPad için kendi ekran teknolojisini üretmeyi planlıyor

Apple, ekran satın aldığı Samsung ve Sharp gibi dış tedarikçilere olan bağımlılığını azaltmak ve kendi teknolojisini geliştirip kullanmak amacıyla kolları sıvadı. 

Samsung, Apple'dan ekran teknolojisini değiştirmesini istemişti. Anlaşılan o ki, bu talep Apple cephesinde de karşılık gördü ve Apple, bundan sonra gelecek olan iPhone ve iPad ekranlarında kendi teknolojisini kullanabilmek için Tayvan'da 50 mühendisin çalıştığı bir laboratuvarı devreye soktu. Bloomberg'de yer alan habere göre Apple enerji konusunda çok daha duyarlı bir ekran teknolojisi üzerinde çalışmaya başladı bile.

Bu gelişmeyi belki iPhone 7'de göremeyeceğiz, ancak Apple iPhone ve iPad'in gelecek nesillerinde er geç kendi imzasını taşıyan ekranları kullanacak gibi görünüyor.

Apple'ın operasyonuna bu yıl başladığı söylediği laboratuvarda çalışan mühendisler yerel pazarda faaliyet gösteren AU Optronics ve Qualcomm diğer şirketlerden transfer edildi. Apple'ın amacı ise bu laboratuvarda ürettiği teknolojiyi, ürünlerin daha ince, daha hafif, daha parlak ve enerji dostu yapmak olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.