Android Pay ile uygulama içi ödeme deneyimi başladı

Android Pay ile uygulama içi ödeme deneyimi başladı

Android tarafından geliştirilen ödeme aracı Android Pay bildiğiniz gibi Eylül 2015'de devreye girmişti. Bugüne kadar ABD'de 1 milyondan fazla işyerinde kabul gören bir ödeme aracı haline gelen Android Pay, temassız NFC teknolojisiyle fiziksel noktalarda ödeme yapmanıza aracı oluyor.

Google resmi Android blogu üstünden yaptığı açıklamayla artık Android Pay'in sadece fiziksel mekanlarda değil, bir boyut atlayarak dijital ortamdaki ödemelerde de kullanılacağını resmi olarak açıkladı. Zaten beklenen bu gelişmeyle beraber, Android uygulamalarına Android Pay API aracılığıyla bir Android Pay ödeme butonu eklenecek ve alışverişi tamamlamak tek tıkla mümkün olacak. Kısacası artık e-ticaret yapan mobil uygulamalar, Android sürümlerine Android Pay ödeme seçeneğini ekleyebilecekler.

Apple Pay'in karşısına çıkan Android Pay böylece artık başka bir boyuta geçmiş oldu. Bildiğiniz gibi Apple Pay de benzer şekilde bazı uygulamaların içerisine Apple Pay ile ödeme seçeneği eklemişti. Android Pay, aşağıdaki uygulamalar ile anlaşma yaparken; bu uygulamalar Android versiyonlarında Android Pay, iOS versiyonlarında ise Apple Pay ile ödeme deneyimi yaşatarak ilerleyecek gibi gözüküyor.

android-pay-uygulama-ici

Google yaptığı resmi açıklamayla birlikte Android Pay'in geçerli olacağı bir ülkenin daha duyurusunu yaptı. Buna göre, 2016'nın ilk yarısında Avustralya da artık Android Pay deneyimini yaşayabiliyor olacak. Android Pay bu kapsamda ANZ, Westpac gibi ülkenin önde gelen finansal kurumlarıyla da çalışma içerisinde olduklarını ve Avustralya'nın Android Pay için sadece başlangıç olduğunu duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.