Samsung Galaxy S7, basınca duyarlı ekran, hızlı şarj ve retina tarayıcı özellikleriyle gelebilir

Samsung Galaxy S7, basınca duyarlı ekran, hızlı şarj ve retina tarayıcı özellikleriyle gelebilir

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S7 ile ilgili duyumlar basın sızmaya devam ediyor. WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Mart 2016'da satışa sunulması beklenen Galaxy S7, basınca duyarlı ekran ve daha gelişmiş bir hızlı şarj portuna sahip olacak.

Haberde Samsung'un Galaxy S7'ye güvenlik ve kimlik doğrulama için kullanılabilecek bir retina tarayıcı eklemeyi gözden geçirdiği de belirtiliyor. Ancak Samsung'un bu teknolojiyi uygulamak için daha fazla zamana ihtiyacı olabilir.

Samsung, sözü geçen basınca duyarlı dokunmatik ekran özelliğiyle yakın rakibi iPhone 6S ile arayı kapatmayı amaçlıyor olabilir. Geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan 3D Touch iPhone 6S ile birlikte gelen en önemli donanım geliştirmelerinden biriydi.

Samsung'un Galaxy S7'ye halihazırda LG ve Huawei'nin kullandığı USB Type-C port adındaki şarj bağlantısını eklediği de belirtiliyor. Özellik kullanıcıların 30 dakika ya da daha az sürede telefonlarını bir gün boyunca kullanmalarına yetecek kadar şarj etmelerini sağlıyor.

Gelenek olduğu üzere daha gelişmiş kamera özellikleri de Galaxy S7'den beklentiler arasında. Düşük ışıkta çekim yapmayı kolaylaştırması beklenen yeni kameranın cihazın tasarımıyla daha uyumlu olması ve daha "doğal" görünmesi bekleniyor. Geçtiğimiz Eylül ayında gelen bir duyum Samsung’un ‘all lens cover’ kod adlı bir yenilik daha sunacağı yönündeydi. Bu yeniliğin Galaxy S7’ye takılabilecek harici lensleri ifade edebileceği belitiliyordu.

Samsung'un Galaxy S7 ile birlikte premium versiyonu Galaxy S7 Edge'i de piyasaya sunabilir. Görkemli lansmanlarla cihazı tanıtan Samsung'un önümüzdeki Şubat sonunda Barselona'da düzenlenecek olan Mobile World Congress'te gündeminin Galaxy S7 olması kuvvetle muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.