Newsletter girişimi olarak başlayan Canım İstanbul, ilk yılında 13 bin üyeye ulaştı

Newsletter girişimi olarak başlayan Canım İstanbul, ilk yılında 13 bin üyeye ulaştı

İstanbul için bir yaşam stili yayın olarak Eylül 2014'te işe newsletter'ıyla başlayan Canım İstanbul, yakın zamanda kutladığı birinci yılının ardından bir dijital yayına dönüştü. Canım İstanbul adresinde Türkçe ve İngilizce içerik yayınıyla İstanbullular'ın ilgisine sunulan blog, 2015 yılında haftalık yüzde 5 oranında büyüdü. Canım İstanbul'un kendi verilerine göre yayının newsletter'ları bugün 13 bin üyeye ulaşıyor. Tüm üyelerin yüzde 85'ini Türkçe newsletter üyeleri oluşturuyor.

İzmirli bir ailenin çocuğu olarak Paris'te doğan Joseph Donyo'nun İstanbul'da hissettiği yaratıcı enerjiyi ortaya çıkarmak üzere geliştirdiğini belirttiği Canım İstanbul yaklaşık beş aylık bir çalışmanın ürünü. Bugün editörler, grafik tasarımcı, illüstratör ve geliştiricilerin olduğu yedi kişilik ekibin oluşturduğu içeriklere okurlar da kendi İstanbul deneyimlerinden paylaşmak istedikleriyle katkıda bulunabiliyorlar. Canım İstanbul'un deneyim öncelikli içeriği orijinal illüstrasyonlarla renkleniyor. Joseph bunun Fransa ve ABD'de yaygın olarak kullanılsa da Türkiye pazarında eksikliğini hissettiği bir nokta olduğunu söylüyor. Bunda haksız da sayılmaz zira Türkiye'de dijital yayıncıların yaratıcılık ve özgün içeriğe yatırım yapmak konusunda iyi bir üne sahip olduğu söylenemez. Bu şekilde farklılaşan Canım İstanbul, ziyaretçilerinin aklında kalan bir marka algısı oluşturuyor.

Canim-Istanbul-website-launch-TR

Türkiye'de dijital reklam yatırımları büyüse de, bu yatırımların bir yayının sürdürülebilirliği için yeterli olup olmadığı konusunda soru işaretleri var. Gelirlerini dijital reklamlardan sağlamayı planlayan Canım İstanbul için de bu önemli bir sorun olabilir. Joseph'in bu konudaki planı doğal reklamlara odaklanmak. Bugün markalarla iş birliği yapan Canım İstanbul, kendi editoryal çizgisinden yarılmayan sponsorlu içerikleri 2016 birinci çeyrekte yayına almayı planlıyor.

Canım İstanbul bugün yazı odaklı içeriğini önümüzdeki dönemde videolarla genişletmeyi planlıyor. Teknoloji sektöründe sıklıkla kullandığımız e-posta üzerinden gönderilen newsletter'lar, doğru içerikle birçok farklı sektör için iyi sonuçlar verebiliyor. Dijital yayıncılar için doğrudan yayına başlamaktansa önce bir topluluk oluşturmak bu sayede mümkün olabiliyor. Canım İstanbul'un bu modeli yaşam stili alanına başarıyla uyarlaması, büyümesinin devam etmesine yardımcı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.