İnteraktif yemek tarifi uygulaması: LOAF

İnteraktif yemek tarifi uygulaması: LOAF

Yemek yapmak, özellikle nasıl yapacağını bilmeyenler ve yemek tariflerine bakarak hareket edenler için çoğu zaman bir kabusa dönebiliyor.

Tarifin neresinde kalındığı, bir yandan yemekler pişerken hangi adımların yapılması gerektiği de acemiler için kimi zaman kafa karıştırıcı olabiliyor. LOAF adlı bu yeni girişim de geleneksel yemek tariflerindeki bu tek taraflı, etkileşimsiz ve sıkıcı yapıyı baştan aşağı değiştirmeye odaklanmış. Açılımı "Love Of All Food" olan LOAF adlı girişim, iPad uygulamasıyla yemek tariflerini daha interaktif, daha sosyal ve kullanıcılardan gelen içeriği de değerlendirecek bir hale getiriyor.

Kullanıcılar, isterlerse yemek tariflerinden yararlanabilirken, mutfakta bir de iPad'den yardım alabiliyor. Yemek konusunda uzman kişiler ise kendi tariflerini gene kendi metodlarına göre LOAF'a yükleyerek kendi özel tariflerini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor. LOAF, yemek yapmak isteyen kişilere izlemesi gereken adımları birer birer gösteriyor ve burada oyunlaştırma öğeleri de kullanılıyor. Kullanıcılar kişiselleştirilmiş tavsiyeler de görebiliyorken, dilerlerse arama yaparak pişirme süresi, kalori miktarı veya yemek türüne göre farklı alternatiflere de göz atabiliyor.

İngiltere merkezli girişim LOAF, gelir modelini ise kullanıcılarına yemek yapmak için gerekli malzemeleri sunan online market ya da taze meyve-sebze satan e-ticaret siteleriyle gelir ortaklığı üzerine kurmayı planlıyor, ki da oldukça mantıklı gözüküyor. Şimdilik sadece iOS platformunda ve iPad versiyonu olan bu uygulamayı hemen indirebilir, tanıtım videosunu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.