MIT, Reality Editor uygulaması ile fiziksel ve sanal arasındaki sınırı ortadan kaldırıyor

MIT, Reality Editor uygulaması ile fiziksel ve sanal arasındaki sınırı ortadan kaldırıyor

Akıllı telefonunuzun kamerasını bir nesneye doğrultuyorsunuz, tanımlamak istediğiniz 'eylem' için yapmanız gereken ekranda parmağınızı sürükleyerek başka bir reel nesneye dijital bir bağlantı oluşturmak. Kulağa bilim kurgu gibi gelse de, MIT'nin yeni yayınlanan Reality Editor uygulaması, adının çağrıştırdığı gibi dijital ve fiziksel arasındaki sınırı yok etme konusunda bugüne kadar gördüğümüz en iddialı ürünlerden biri.

reality editor2MIT'nin Fluid Interfaces Lab'ında Valentin Heun liderliğindeki ekibin üç yıllık Ar-Ge süreciyle ortaya çıkardığı çalışma, Nesnelerin İnterneti'ni (IoT) yeniden ele alıyor. Birbiriyle pek de konuşmayan bu nesneler yerine, bir Artırılmış Gerçeklik (AR) uygulamasından kontrol edilen"Bağlantılı Nesneler"e odaklanıyor.

Reality Editor, fiziksel nesnelerle Wi-Fi gibi standart ağ teknolojileri üzerinden iletişim kuruyor. Kullanıcı "akıllı" bir nesneyi uygulamaya gösterdiğinde, uygulama akıllı nesnenin görünmez olan becerilerini düzenlemeye hazır bir şekilde ekrana getiriyor. Herhangi iki akıllı nesne arasında, bir bağlantı tanımlamak için ekran üzerinde sanal bir çizgi çekmeniz yeterli oluyor.

Basit eylemler tanımlamanın yanında, nesnelerin fonksiyonunu, nesnelerin çalışma ve birbiriyle etkileşime geçme biçimini de değiştirebiliyorsunuz Reality Editor ile. Uygulama bu sayede bağlantılı nesneler arasındaki ağın merkezileşmesinin önüne geçiyor.

İlk izlenimi, tüm nesnelerin bağlantılı hale geldiği gelecek için tasarlanmış bir proje gibi gelse de, bu tip projeler üzerinden çalışanlarınreality editor2 bugün IFTTT vb. reçetelerine ihtiyaç duymadan, kendin yap buluşları için kullanılabilecek bir uygulama. Kahve makinenizle akıllı termostatınızı, ışıklarınızla TV'nizin sesini, akıllı yatağınızla akıllı duş başlığınızı bağlantılı hale getirecek daha onlarca pratik için kullanılabilir.

MIT fiziksel nesneler arasında sanal bağlantılar oluşturmakla ilgili detayları, geliştiriciler için açık kaynak kodlu AR platformu Open Hybrid'de paylaşıyor. iOS için geliştirilen Reality Editor uygulaması için de bağlantıyı takip edin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.