IFTTT artık nesnelerin internetini de kullanacak

IFTTT artık nesnelerin internetini de kullanacak

ifttt up hue appsAkıllı tetikleyicilerle dijital bir etkileşim sistemi kurmanızı sağlayan ve işlerinizi kolaylaştıran IFTTT, şimdi de fiziksel dünyayı etkilemeye başlıyor.

IFTTT'in üyelerine gönderdiği bir açıklamayla Jawbone'un akıllı bilekliği UP ve Philips'in akıllı ampülü HUE için iki yeni kanal açtığını öğrendik. Bu iki kanalı (Up, Hue) aktifleştirdiğinizde diğer web servisleri ve sosyal ağlarla etkileşim kurabiliyorsunuz.

ifttt up hue

Kullanılan bir kaç örnekten bahsedecek olursak; UP ile yediklerinizin besin değerlerini Google Drive'da yedekleyebilir, yağmurlu havalarda HUE ampülünüzün rengini otomatik olarak maviye çevirebilirsiniz. Ve daha bir çok kombinasyon...

Bu arada ev elektroniği alanında Belkin ürünlerinin de IFTTT'e dahil edildiğini ekleyelim. Bu sayede ışıkları Siri üzerinden kontrol etmek, Foursquare'da evinize giriş yaptığınızda evin ışıklarını açabiliyorsunuz.

Bundan tam 2 yıl önce tanıttığımız ve hayatımızı kolaylaştıran IFTTT,  geçtiğimiz Aralık ayında Andreessen Horowitz’den 7 milyon dolar (A Serisi) yatırım alınca Internet of Things (nesnelerin interneti) alanına adım atabileceğini, bu sayede sosyal ağlar ve web servislerden çıkıp hayatımızın merkezine girebileceğini yazmıştık. Şu anda bu adım gerçekleşmiş gözüküyor ki bu IoT adımının IFTTT'e gelir açısından da faydalı olacağını tahmin ediyorum.

Artık sırada IFTTT'in "medya sektörü ve büyük donanım üreticileri ile çeşitli ortaklıklara gitmesi" gibi daha çok kar amaçlı işler yapması var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.