Kitapi.net: Okul kütüphaneleri için ücretsiz kütüphane otomasyonu

Kitapi.net: Okul kütüphaneleri için ücretsiz kütüphane otomasyonu

Girişim ekosistemi genişledikçe kar amacı gütmeyen girişimlerin sayısı da giderek artıyor. Okul kütüphaneleri için geliştirilen kütüphane otomasyonu Kitapi.net de ücretsiz olarak öğretmenlerin yardımına koşuyor.

Hasan Civelek ve Sefa Avcılar tarafından Nisan 2015'te hayata geçirilen Kitapi.net, başlangıçta bağımsız ve kendi halinde ilerleyen bir projeydi. Bugün gelinen noktadaysa Ubit Teknoloji'nin desteğini alarak hız kazanan ve Türkiye'nin tamamına yayılabilecek bir kütüphane otomasyonuyla karşı karşıyayız.

Okul kütüphanelerinin durumu gözler önünde

Üç ay gibi bir sürede geliştirilen ve 5-6 ayda gerçek kütüphaneleri içeri almaya başlayan Kitapi.net, şu anda 2000'e yakın üyeye ve 300'e yakın kütüphaneye ev sahipliği yapıyor. On üç bin civarında eser arşivi bulunan otomasyonda, 2000'den fazla kitabı olan 3 okul kütüphanesi yer alıyor. Yani Kitapi.net, okullardaki kütüphanelerin durumunu da gözler önüne seriyor.

Kitapi-net-kutuphane-otomasyonu

Okul kütüphanelerine kitap gönderebilirsiniz

Hasan Civelek, Türkiye'deki her ilkokul, ortaokul ve lise kütüphanelerine ulaşmak istediklerini ve sadece bir kütüphane otomasyonu değil, başka özelliklere de (blog vb.) sahip bir portal olmayı istediklerini söylüyor. Diğer yandan öğretmenlerin kütüphaneleri için kitap ihtiyacı olduğunu ve bunun için bir kitap toplama kampanyası başlattıklarını da ekliyor.

Kitapi kullanan okullardan birinin açtığı kampanyaya destek olduktan sonra gelen taleplerin artması üzerine Kitapi.net bu işi de üstlenmiş ve bir kitap toplama kampanyası başlatmış. Yıl sonuna kadar sürecek kampanyayla toplanan kitaplar belirlenen okullardaki kütüphanelere gönderilecek.

kitapi-net2Halen geliştirilmesi devam eden Kitapi.net'i kullanabilecek kişilerle paylaşabilir veya kitaplarınızı paylaşabiliceğiniz okul kütüphanelerini Kitapi blogunda görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.