Samsung ve Baidu da sürücüsüz otomobil alanına giriş yapıyor

Samsung ve Baidu da sürücüsüz otomobil alanına giriş yapıyor

Asya merkezli iki teknoloji devi Samsung ve Baidu sürücüsüz otomobil endüstrisine giriş yapacağını resmen duyurdu. İki şirket de kendi içlerinde özel departmanlar kurarak bu alanda geliştirmeler yapacak.

Samsung'un sürücüsüz otomobil planları Baidu'dan ve Apple'dan daha farklı. Şirket kuracağı departmanla sürücüsüz otomobillerde kullanılabilecek donanım ve yazılım üretecek. Buna örnek olarak yazılım, sensör gibi bileşenleri gösterebiliriz. Hyundai'de geçtiğimiz hafta sürücüsüz otomobil bileşenleri üretmeyi şirket içinde tartıştıklarını açıklamıştı. Bu yönüyle Samsung'un Hyundai ile olası bir rekabet yaşayacağını söyleyebiliriz. Samsung uzun vadede bütünüyle bir sürücüsüz otomobil geliştirip geliştirmeyeceğini açıklamadı ancak şu an için şirketin böyle bir planının olmadığının altınızı çizelim.

Baidu cephesinde ise işler daha karmaşık, şirket bütünüyle bir sürücüsüz otomobil geliştirdiğini duyurdu. Hatta şirket bu otomobili testlere çıkarmış ve aracın saatte 100 kph hıza çıkabildiğini paylaşmış. Baidu'nun planı ise sürücüsüz otomobilleri şehir içinde kullanılabilecek toplu taşıma aracı yapmak. Google'ın "deep learning" projesi içierinde önemli görevler alan Stanford çıkışlı Andrew Ng'da şu an Baidu'nun sürücüsüz otomobil projesinde görev alıyormuş.

Otomobil olarak BMW 3 serisi bir araç kullanan Baidu bunu kendi projesi dahilinde modifiye etmiş. Araçta lazer radarlar, sensörler ve kameralar bulunuyor. Bu bileşenlerde Baidu tarafından geliştirilen haritalama ve "deep learning" yazılımları ile birlikte çalışıyor. Baidu ilk başta geliştirdiği sürücüsüz otomobillerin özel tüketicilere sunulmayacağını, halka açık servis aracı olarak kullanılmasının planlandığını açıklamış. Bunun için de hükümet ile görüşmeler yaparak özel projeler üzerinde çalıştıklarının bilgisini vermiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.