Apple CEO'su Tim Cook: Mevcut eğitim sistemini baştan tasarlamalıyız

Apple CEO'su Tim Cook: Mevcut eğitim sistemini baştan tasarlamalıyız

Apple'ın CEO'su Tim Cook şirketin Code.org işbirliği ile tüm fiziksel mağazalarında düzenleyeceği "Hour of Code" programı öncesinde ABD'nin mevcut eğitim sistemiyle ilgili önemli tespitlerde bulundu. Tim Cook, günümüzün yeniliklerine ve teknolojinin gelişme hızına ayak uydurabilecek şekilde eğitim sisteminin yeniden tasarlanması gerektiğini söyledi.

New York'ta ziyaret ettiği Apple Store'da Mashable'a eğitim sistemi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Tim Cook, Amerikan eğitim sisteminin kodlama ve programlamayı içselleştirmesi ve eğitim sisteminin temel bir parçası haline getirmesi gerektiğini söylemiş. Programlamanın İngilizce, matematik gibi bir temel bir ders olarak eğitim sistemi içerisinde yer alması gerektiğini de savunuyor Cook.

Eğitim sisteminin mevcut yeniliklere bazen istenildiği kadar hızlı geçemediğini söyleyen Tim Cook, buna karşın teknolojiyle ilgilenen çok büyük bir kitle olduğunu ve eğitim sisteminin kalitesinin arttırmak için harika öğretmenlere sahip olduklarını da belirtmiş. Apple Store'da "Hour of Code"a katılan 18 öğrenciyi gözlemlediğini söyleyen Cook, öğrencilerin derslere çok nadir olarak bu kadar aktif olarak katıldığını söyleyerek yeni teknolojilerin ve onlarla yapılacak çalışmaların aktifliği ve verimliliği arttırdığının da altını çizmiş.

Görsel Kaynak: GongTo / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.