Amerikan perakende devi Walmart, Apple Pay'e karşı Walmart Pay'i kullanacak

Amerikan perakende devi Walmart, Apple Pay'e karşı Walmart Pay'i kullanacak

Walmart-Pay

ABD'nin perakende devi Walmart da kendi ödeme sistemini çıkarmaya hazırlanıyor. Walmart Pay adlı ödeme sistemi ilk olarak Walmart'ın mobil uygulamalarında kullanılacak.

Ödeme sistemleri alanında Google ve Apple gibi devler en büyük payı almak isterken Walmart gibi büyük ciro yapan şirketler kendi yolunu çizmek istiyor. ABD'de perakende pazarının yüzde 10'unu elinde bulunduran Walmart, bu sayede satışlarındaki kâr marjını korumak istiyor.

Walmart Pay'in 2016'nın ilk yarısında kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Uygulamadaki QR kodunu kasa görevlisine gösteren müşteriler Walmart mağazalarında Walmart Pay üzerinden ödeme yapabilecek.

Neden QR kod?

Walmart'ın NFC gibi temassız teknolojiler yerine QR kod kullanması ilk bakışta pek mantıklı gelmiyor. Zira perakende devinin mağazalarında Apple Pay için NFC okuyucu bulundurduğunu biliniyor. Ancak Walmart'ın ve Kmart, Best Buy ve 7-Eleven gibi perakende devlerinin Apple Pay'i saf dışı etmek için NFC okuyucuları kaldırması söz konusu. Dahası Walmart, kendi ödeme sistemiyle dahil olduğu CurrentC konsorsiyumundan da çıkacak gibi görünüyor.

Mobil uygulamalarıyla 22 milyon kullanıcıya dokunan perakende devinin çok önemli bir rekabete giriştiği malum. 2016 yılının Walmart Pay için neler getireceğini ve Apple Pay'in yeni rakiplerle karşılaşıp karşılaşmayacağını bekleyip göreceğiz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.