Angry Birds'ün yapımcısı Rovio, CEO değiştirerek yeni yapılanmaya gidiyor

Angry Birds'ün yapımcısı Rovio, CEO değiştirerek yeni yapılanmaya gidiyor

Kült mobil oyunlardan Angry Birds'ün yapımcısı Rovio, 2013 yılında gelirlerindeki düşüş sonrası şirketin yeniden yapılanmaya gideceğini duyurmuştu. Sürecin parçası olarak bir yıldır CEO'luk görevini sürdüren Pekka Rantala görevinden ayrılıyor.

2013 yılında düşen kârlılığını arttırmak için 213 çalışanını işten çıkartan şirket ardından CEO'sunu değiştirerek geçtiğimiz yıl Pekka Rantala'yı bu göreve getirmişti. Yapılan yeni açıklamada şirkette hukuki işlerden sorumlu baş yönetici olan Kati Levoranta'nın 2016 yılı başından itibaren yeni CEO olarak göreve başlayacağı belirtilmiş. Ayrıca şirket ana iki bölüme ayrılarak önümüzdeki dönemde faaliyetlerini öyle sürdürecek.

"Oyun" ve "Medya" olarak iki ana üniteye ayrılacak olan şirkette bu bölümlere çok daha fazla şirket içi özgürlük tanınacak. Medya bölümünün başına eski Rovio CEO'su Mikael Hed geçerken, oyun bölümünü ise şirkette dış ürünlerden sorumlu müdür olarak görev yapan Wilhelm Taht yönetecek. Rovio'nun yönetim kurulu başkanı Kaj Hed'te bugüne kadar şirketin kurumsal iş modeli ile yönetildiği ancak bu kadar sert rekabetin olduğu bir sektörde bu şekilde yönetilmenin hızlı karar almalarını engellediğini ve rekabette onları geriye götürdüğünü belirtmiş.

Görsel Kaynak: OlegDoroshin / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.