Twitter, web versiyonunda fotoğrafları tam boy gösterecek

Twitter, web versiyonunda fotoğrafları tam boy gösterecek

Twitter bundan böyle fotoğrafları tam boyutuyla göstereceğini resmi blogundan duyurdu. İlk etapta sadece Twitter'ın web versiyonunda olacak bu özellik, Twitter'daki medya deneyimini büyük oranda iyileştirecek.

Ortaya sadece metin bazlı bir mikro blog sosyal ağ olarak ortaya çıkan Twitter, geçen yıllar içerisinde gerek fotoğraf desteği gerekse de video desteği ile günümüzde oldukça interaktif bir hal aldı. Haberimize konu olan güncelleme gelmeden önce, Twitter yüklenen fotoğrafların sadece belli bir kısmını görüntülüyor, pek çok fotoğrafın altını ya da üstünü kesiyordu. Bu fotoğrafların tamamını görüntüleyebilmek için ise ilgili tweet'in üstüne tıklanması ve sadece o tweet'in görüntülenmesi bir zorunluluktu.

new_look_for_twitter.com_photos_2

Twitter tam boyutlu fotoğraflar göstererek kullanıcılarının deneyimini iyileştirirken, bu geliştirme markaların da hoşuna gidecek. Çünkü günümüzde markalar görsellerini Twitter'ın boyutlarına uygun olacak şekilde hazırlamak zorunda kalıyor ve bu da Twitter için özel ekstra bir efor sarf edilmesi anlamına geliyordu.

Twitter'ın bugün itibariyle devreye aldığı sistem, yavaş yavaş tüm Twitter web deneyimine yayılacak. Twitter.com adresinde yüklediğiniz tekli ya da grup fotoğraflar, sayfada görsellerini eklediğimiz örneklerde de görebileceğiniz gibi artık tam boy olarak gözükecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.