Fotoğraf satış platformu 500px yeni güncellemelerle Instagram'a rakip olacak

Fotoğraf satış platformu 500px yeni güncellemelerle Instagram'a rakip olacak

500px-android-uygulama500px, Türkiye'den de çok sayıda fotoğrafçının yer aldığı bir platform. 2009'dan bu yana hizmet veren 500px, geçtiğimiz Temmuz ayında aldığı yatırımla ismini tekrar duyurmuştu.

Bu yatırımdan yalnızca dört ay sonra logosunu güncelleme kararı alan platform, Adobe Stock ve GettyImages gibi rakiplerle yarıştığı fotoğraf satışı alanında elini güçlendirmek adına önemli değişiklikler yapmaya karar verdi. "Marketplace" adını verdiği fotoğraf satış mecrasında bazı teknik değişiklikler yapan 500px, bu pazarda daha sağlam bir pozisyon almaya çalışırken, diğer taraftan da mobil tarafını güçlendirerek Instagram'ın neredeyse tek başına domine ettiği bir alanda da rol kapmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz hafta Android uygulamasını yenilediğini duyuran 500px, bu platformda daha basitleştirilmiş bir deneyim sağlamaya çalışıyor. Yeni uygulamasında daha kullanılabilir ve kolay tüketilebilir içerik akışı sunmayı hedefleyen uygulama, sosyal ağ içerisindeki "beğeni ve favori" karmaşasını geride bırakarak tek bir "beğen" butonu getirerek mobil cihazlar üzerinde daha kullanılır olmayı hedefliyor. Diğer taraftan iki hafta önce de Apple TV uygulamasını duyuran 500px, bu pazarda kendisine daha iyi bir yer edinmek için elinden geleni yapacak gibi görünüyor.

Aslına bakılırsa bu saydıklarımız 500px'in son dönemde getirdiği yeniliklerin yalnızca bir kısmı. 6 Milyon üyeye sahip olan platformun aldığı yatırımla ve getirdiği yeniliklerle ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.