TechCrunch Disrupt London 2015 Hackathon'un galibi, kadınlara özel güvenlik uygulaması FreeMe

TechCrunch Disrupt London 2015 Hackathon'un galibi, kadınlara özel güvenlik uygulaması FreeMe

Webrazzi olarak medya sponsoru olduğumuz TechCrunch Disrupt London 2015 etkinliği öncesinde düzenlenen hackathon'da kazanan belli oldu: FreeMe.

24 saat süren maratonda sıfırdan yeni bir fikri hayata geçirmeye çalışan katılımcılar arasında 76 takım sahneye çıkarak birer dakikalık sunum/demo yaptı. Hackathon'da birincilik ipini FreeMe göğüslerken MedicSMS ve TaskUp ise dereceye giren takımlar oldu.

Juri tarafından hackathon'da birinci seçilen FreeMe, zor durumda/tehlike altında olan kadınların halka açık tuvaletlere yerleştirilecek olan bir cihazdaki 'help me' butonuna bastıklarında yardım almalarına yardımcı oluyor. Kadınlar önce kişiye özel profil oluşturuyor. Bu profilde kadının fotoğrafı ile çağrının lokasyonu ve zamanı gibi bilgiler yer alıyor, ayrıca söz konusu cihazdan bir de beacon çıkıyor.

freeme-tc
Hackathon galibi FreeMe ekibi 5 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu

Bu beacon'ı üzerinde taşıyan kadınlar; emniyet güçlerinin kendilerine yakın bir ortamda bulunduklarında durumdan haberdar olmalarını sağlıyor, ayrıca tabii emniyet güçleri söz konusu profili de inceleyebiliyor. Sosyal hayattaki gerçek bir problem üzerine eğilen FreeMe ekibi, hackathon boyunca kullanıcılar için bir Android uygulaması, emniyet için bir web paneli ve tuvaletlere yerleştirilecek olan cihazın prototipini geliştirmiş. FreeMe hakkındaki detaylara ve sunuma ilgili TechCrunch haberinde ulaşabilirsiniz.

Hackathon'da dereceye girmeyi başaran MedicSMS ise gelişmemiş ülkelerdeki akıllı telefon sorununu kendilerine ait olan SMS otomasyonu ile çözüyor ve insanların acil sağlık problemlerini SMS ile yetkililere bildirebilmelerini sağlıyor. MedicSMS ile ilgili detayları ürünün Devpost sayfasında bulabilirsiniz. Son olarak; TaskUp ise 'on demand' pazaryeri oluşturmak isteyenler için bir platform olarak dikkat çekiyor, proje hakkındaki detaylara dilerseniz Devpost üzerinden ulaşabilirsiniz.

TechCrunch Disrupt London 2015 etkinliğiyle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.