Facebook, etkinlikler için bilet satışına başlıyor

Facebook, etkinlikler için bilet satışına başlıyor

Facebook'un mobil ticaret açılımı etkinliklerle devam ediyor. Uzunca bir süredir bilet satışını platformuna getirmesi beklenen Facebook, bu yeniliği sonunda devreye alıyor. Gelişmeyi BuzzFeed News aracılığıyla doğrulayan Facebook, bağımsız mekan, sanatçı ve menajerinden oluşan küçük bir etkinlik organizasyon grubuyla San Francisco'da pilot çalışmalara başladığını söylüyor.

Bilet satışını Facebook etkinlik sayfalarına bugün getirmesi beklenen yenilikle birlikte, Facebook'ta gördüğünüz bir etkinlik sayfasında "Bilet Satın Al" butonunun aktifleştiğini görüyorsunuz. Buton, tahmin edebileceğiniz gibi, etkinlik biletlerini Facebook uygulamasından ya da web sayfasından ayrılmadan satın almanızı sağlıyor. Satın alınan biletler için elektronik ya da fiziksel bir bilet düzenlemesi yapılmıyor; bunun yerine etkinlikten önce girişte (ya da gişelerde) teslim alınıyor.

Mağazalara getirdiği satış imkanına benzer şekilde, Facebook bilet satışı konusunda Biletix ya da Tixbox gibi online bilet satış platformlarının ayağına basmamaya özen gösteriyor. Şimdilik bu platformlara rakip olmayan Facebook, bunları destekleyici bir hizmet sunuyor. Zira bütün bir satış işlemi üçüncü parti platformlar üzerinde tamamlanıyor. Facebook, işlemler için komisyon ücreti almayı planlamıyor. Doğrudan satışa dönüşen işlemler için trafik kaynağı olmak Facebook'un işine fazlasıyla yarayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.