WeChat Güney Afrika'da mobil cüzdanını kullanıma sundu

WeChat Güney Afrika'da mobil cüzdanını kullanıma sundu

Çinli geliştirici Tencent'in yarattığı, dünyanın pek çok ülkesinde aylık aktif kullanıcı sayısından en büyük mesajlaşma uygulamalarından biri olan WeChat, Güney Afrika'da WeChat Wallet ürününü piyasaya sundu.

WeChat'in mobil cüzdan uygulaması WeChat Wallet, P2P çalışma prensibiyle banka hesabı gerektirmeksizin para transferleri yapabilmenizi sağlayacak. Aylık aktif kullanıcı sayısı 650 milyon civarında olan WeChat kısa bir süre önce de Çin'deki kullanıcılarının yurtdışı ödeme yapabilmeleri konusunda WeChat Payment servisini kullanıcılarının büyük bir kısmına açtığını duyurdu.

WeChat, Güney Afrika pazarına mobil cüzdanla giriş yaparken Güney Afrika'da faaliyet gösteren Standart Bank ile, ATM'lerin kullanımı için bir anlaşma imzalamış, böylece mobil cüzdanla Standart Bank ATM'lerinden banka hesabına gerek kalmadan para çekmek mümkün olacak. Bununla beraber bazı yerel mağazalarla da birlikte anlaşmaya varılmış.

Bildiğiniz gibi Facebook, mesajlaşma uygulaması Messenger'a para gönderme özelliği ekleme konusunda ciddi çalışmalar sürdürüyor. Messenger'ın şu ana kadar test ettiğini de bildiğimiz bu özelliği, mesajlaşma uygulamaları üstünden para gönderme ve ödeme gibi finansal işlerin yapılabileceğini, WeChat'in bu alana erken girmesi ise mesajlaşma uygulamaları arasındaki ödeme rekabetinin artabileceğini gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.