Swatch saatler Visa işbirliğiyle artık NFC ile ödeme yapabilecek

Swatch saatler Visa işbirliğiyle artık NFC ile ödeme yapabilecek

İsviçre merkezli dünyaca ünlü saat markası Swatch, Visa ile yaptığı işbirliği kapsamında artık NFC aracılığıyla saat üstünden ödeme yapılmasına izin verecek.

Swatch'un ilk kez Ekim 2015'de Çin'de duyurduğu bu saat serisini 2016 yılının hemen başlarında piyasaya sürmesi bekleniyor. Swatch'un Bellamy adını verdiği bu seride saatlerin içerisinde NFC teknolojisi bulunacak. Böylece Swatch Bellamy serisinin ABD, İsviçre ve Brezilya'da NFC ödeme destekli çıkan modellerinde Visa kart sahipleri kolayca temassız ödeme gerçekleştirebilecek. Kısacası saatler de artık bir ödeme aracı olmuş olacak.

Bildiğiniz gibi Swatch daha önce akıllı saat çalışmaları yapacağını duyurmuştu, yine TAG Hauer gibi markalar da akıllı saatlerini piyasaya sundu. İsviçreli saat üreticilerinin akıllı saat gibi alanlarda ilgisi gittikçe yoğunlaşırken, saatlerin de bir ödeme aracı olarak bundan böyle kabul ediliyor olması bu tarz önemli işbirlikleri ile hızlanacak.

swatch-visa

Apple Watch ve Android Wear destekli akıllı saatlerin de pazarı geliştirmesiyle birlikte, akıllı saatler ya da NFC destekli bileklikleri bulunan klasik saatler üstünden yapılan temassız ödemelerin sayısı yıllar geçtikçe artmaya devam edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.