Chrome'un mobil versiyonunda yüzde 70 oranında veri tasarrufu sağlayabilirsiniz

Chrome'un mobil versiyonunda yüzde 70 oranında veri tasarrufu sağlayabilirsiniz

google-chrome-androidGoogle, Pazartesi günü güncellediği Chrome'un Android versiyonunda kullanıcıların çok daha fazla veri tasarrufu yapmasına olanak sağlıyor. Google'ın blogunda güncellemeyle ilgili bilgileri paylaşan ürün yöneticisi Tal Oppenheimer, kullanıcıların yüzde 70 oranında tasarruf sağlayabileceğinin altını çizmiş.

2013 yılından bu yana Chrome'un Android ve iOS versiyonlarında kullanılabilen "Veri Tasarruf(Data Saver)" özelliği ile Google, özellikle internet hızının yavaş olduğu ya da internetin pahalı olduğu ülkelerdeki kullanıcıları hedefliyor. Pazartesi günü yayınlanan yeni Chrome'un yeni Android versiyonunda veri tasarrufu konusunda büyük iyileştirmeler yapılmış. Önceki versiyon kullanıcıların yüzde 50'ye kadar tasarruf etmesine olanak sağlarken, yeni versiyonda bu oran yüzde 70'e çıkartılmış.

Chrome Android'in yeni versiyonu ilk başta Hindistan ve Endonezya'da kullanıcılara sunulmuş. Google'ın aktardığına göre ay içerisinde tüm dünyaya sunulacak. Aynı güncellemenin iOS versiyonun ne zaman yayınlanacağı ile ilgili bilgi ise Google tarafından paylaşılmadı.

Nasıl kullanılır?

Android tabanlı akıllı telefonuzda veya iPhone/iPad'inizde Chrome'u açtıktan sonra "Ayarlar->Bant Genişliği->Veri Tasarrufu->Açık" adımlarını takip ederek veri tasarruf modunu kullanmaya başlayabilirsiniz. Google'ın aynı özelliği geçtiğimiz Mart ayında masaüstü Chrome versiyonu için de yayına aldığını ayrıca belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.