PlayStation 4, Remote Play özelliğiyle Windows ve Mac bilgisayarlara açılacak

PlayStation 4, Remote Play özelliğiyle Windows ve Mac bilgisayarlara açılacak

Son 2 yılda 30 milyondan fazla Playstation 4 satıldığını açıklayan Sony, şimdi de PlayStation 4 sahiplerinin mevcut oyunlarını masaüstü bilgisayarlarda da oynayabileceğini duyurdu.

'Remote Play' adıyla anılan yenilik Playstation 4 oyunlarının Windows veya Mac bilgisayarlarda oynanabilmesini sağlayacak. Bu yenilik oyunların PS4 konsolundan bilgisayarlara anlık veri paylaşımıyla gerçekleştirilecek.

Sony Başkanı Shuhei Yoshida'nın Twitter'da yaptığı açıklamaya göre Sony bu özellik için resmi bir uygulama üzerinde çalışıyor ve Playstation 4 kullanıcıları kesin olarak bu yenilikten faydalanacak.

Sony'nin bu adımı dikkat çekici olsa da bu alandaki ilk adım değil. Halihazırda Xbox One kullanıcıları oyunlarını Windows tabanlı bilgisayarlar üzerinden oynayabiliyor. Sony'nin farkı bu deneyimi Mac kullanıcıları için de sunması olacak ki Mac'in Playstation 4 kullanıcıları arasında daha popüler olduğu pekala malum.

Sony şimdiye kadar sadece PS Vita el konsolu ve bazı Sony akıllı telefonlar için bu paylaşımı yapmıştı. Masaüstü bilgisayarlara dönük adım ise hiç şüphesiz çok daha fazla kullanıcıya temas edecek.

Yarı-zorunlu bir yenilik

Diğer yandan bu yenilik Playstation konsolunda geçirilen vaktin azalmasına da neden olabilir ama bağımsız geliştiricilerin bu yönde bazı uygulamalar geliştiriyor olması muhtemelen Sony'yi resmi bir adım atmaya itmiş durumda. Zira Sony Playstation tarihin en çok 'hack'lenen' cihazlarından biri olma ünvanını koruyor ve siber korsanlar istedikleri şeyleri yapmak konusunda acımasız davranabiliyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.