İnternetin yeni viral uygulaması Acapella, altıncı haftasında yedi milyon aktif kullanıcıya ulaştı

İnternetin yeni viral uygulaması Acapella, altıncı haftasında yedi milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Türkiye'de Boğaziçi Caz Korosu başta olmak üzere benzer oluşumlarla popüler hale gelen 'a capella' vokal türü, internetin yeni virali haline geliyor: Acapella uygulaması sayesinde. Yaklaşık altı hafta önce yayınlanan Acapella, yedi milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını ve bir milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu.

Sosyal performans platformu olarak tanımlanan Acapella, video paylaşım odaklı bir sosyal ağ ve kullanımı oldukça kolay. Yapmanız gereken, kayıt için video formatınızı belirlemek, kayda başlamak, çektiniz farklı videoları eş zamanlı görünecek şekilde senkronize etmek ve videoyu paylaşmak. A capella söylemekten yana değilseniz, uygulamaya e-posta adresinizle kayıt olup, haber akışınızdaki onlarca farklı a capella'yı izleyerek de vakit geçirebilirsiniz.

Yapımcılarını takip edebildiğiniz gibi, videoları beğenmeniz ve sosyal ağlarda paylaşmanız mümkün. Acapella,başarısını büyük ölçüde buna borçlu zira, rickydillon, MsNikkiFlores, ve J Boogie gibi viral hale gelen videolar, uygulamanın kısa sürede viral hale gelmesini sağladı. Acapella'nın verilerine göre bir milyon izlenmeyi geçen binlerce video var platformunda.

acapella3

1 milyon dolar tohum yatırım aldı

Acapella'nın yapımcısı Mixcord'un bir dizi farklı uygulaması daha var. Bunlardan biri olan PicPlayPost adındaki fotoğraf kolaj uygulamasının kullanıcılar tarafından zaman içinde a capella söylemek için kullanılması, Acapella'nın ayrı bir uygulama olarak geliştirilmesini sağlamış. Uygulamanın gördüğü ilgi yatırımcıların da ilgisini çekmesini sağlamış. Mixcloud, kısa bir süre önce Acapella için Mucker Capital, Social Starts ve özel yatırımcılardan 1 milyon dolar tutarında tohum yatırım aldığını duyurdu.

İnternette halihazırda sıklıkla tükettiğimiz a capella'ları "markalaştırmayı başaran" Acapella, bu videolar var oldukça bizimle kalacak bir uygulama olabilir.

iOS için yayınlanan Acapella'yı indirmek için tıklayın.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.