3 milyar dolar değerlemeye koşan Slack halka arza hazırlanıyor

3 milyar dolar değerlemeye koşan Slack halka arza hazırlanıyor

Son dönemlerin popüler kurum içi mesajlaşma uygulaması Slack, halka arza hazırlanıyor. Kendi kategorisinde oldukça önemli bir başarı yakalayan Slack'in piyasa değeri şu anda 3 milyar dolara yakın.

Bir dönem bizim de Webrazzi içinde kullandığımız Slack, Nisan 2014'te aldığı 42 milyon dolarlık yatırımla dikkatimizi çekmiş ve 2015'e girmeden milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. İlerleyen süreçte hızlı bir büyüme kaydeden girişim Nisan ayında 750 bin, Ekim ayında ise 1.7 milyon günlük kullanıcıya ulaştığı açıklayarak başarısını kanıtlamıştı.

Slack'in Kurucusu ve CEO'su Stewart Butterfield de The Australian Business Review'e verdiği demeçte bu başarıyı halka arz ile taçlandırmak istediklerini açıklıyor. İlk dış mali denetimi tamamladıklarını, kontrol ve güvenlik süreçlerini devreye soktuklarını söyleyen Butterfield, analiz ve veri mimarisi konusunda çalıştıklarını da ekliyor.

Butterfield'in açıklamalarına göre Slack, her şeyin yolunda gitmesi durumunda 18 ay içinde halka arzı gerçekleştirecek. Slack'in daha kurumsal alandaki rakibi sayılabilecek Atlassian'ın da halka arz planlarını başlatması da Slack için önem taşıyor ancak Butterfield, büyüme ve satış modeli konusunda Atlassian'dan ayrıldıklarını belirtiyor.

Kısa süre önce Square ve Tinder 'ın düşük fiyat bir stratejiyle halka açılmış olması Slack'in planlarını etkilemiş midir bilmiyoruz. Ancak Google Ventures ve Accel Partners gibi önemli yatırımcıları arkasına alan Slack'in mevcut itibarını borsada kaybetmek istemediğine kesin gözüyle bakabiliriz. Zira Facebook da bu alana adım atacağını (Facebook Work) gösterdi ve önümüzdeki dönemde Slack'in değerinin daha da artacağını düşünmek işten bile değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.