Domino's Pizza'dan 'kolay sipariş' butonu

İnternet bağlantılı çevresel aygıtların 2016 yılında oldukça popüler olacağı malum ama Domino's Pizza'nın son adımı bu alanda herkesin kendi yolunu çizmek istediğini gösteriyor.

Bugün bir basın açıklaması yapan Dominos Pizza'nın 'kolay sipariş butonu' tek tuşla pizza siparişi vermenizi sağlayan bir ürün. Domino's Pizza'nın mobil uygulamasıyla eşleştirilen bu buton sayesinde telefon, tablet veya bilgisayarı açmadan her zamanki pizza siparişinizi verebiliyorsunuz.

Dominos'un bu yeniliği bir yandan önemli ama bir yandan da sürpriz değil. Zira Domino's, Mayıs ayından bu yana kolay sipariş butonunun sanal bir sürümünü web sitesinde ve mobil uygulamasında kullanıyordu. Diğer yandan söz konusu butonu geliştiren şirket de FLIC adlı bir teknoloji şirketi ve aynı teknolojiyi isteyen her şirkete sunabiliyor.

Siparişlerinin yüzde 75'i internetten

Tabi her şeye rağmen Dominos'un bu adımı harekete geçilmiş olması bakımından değer taşıyor. Domino's Pizza'da satış ve pazarlama direktörü olarak çalışan Simon Wallis'in verdiği rakamlara göre Domino's Pizza'nın mobil uygulaması 10 milyon kez indirilmiş ve siparişlerinin yüzde 75'ini internetten alıyor.

Daha önce Twitter'da pizza 'emoji'si üzerinden sipariş verilmesini de deneyen Domino's, kolay sipariş butonunu da bir sosyal medya kampanyası üzerinden Birleşik Krallık'taki takipçilerine gönderiyor. İlerleyen zamanda ise bu kampanyaların artması bekleniyor.

Konuyla ilgilenenler daha önce Amazon'un 5 dolarlık butonunu hack'leyen birinin bunu Domino's'tan pizza sipariş etmek için kullandığını hatırlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.