Turkey GREAT Scale-up yarışması hızlı büyüyen girişimlere Birleşik Krallık'ın kapılarını açacak

Turkey GREAT Scale-up yarışması hızlı büyüyen girişimlere Birleşik Krallık'ın kapılarını açacak

Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) ve British Consulate General Istanbul tarafından  yürütülen  GREAT  kampanyası kapsamında Türkiye'de de geçtiğimiz yıl ‘GREAT Startup‘ yarışması düzenlenmiş, Webrazzi olarak etkinliği yakından takip etmiştik. Kampanya bu yıl da devam ediyor ama bu kez hızlı büyüme gösteren, başarı potansiyeli yüksek girişimleri Birleşik Krallık'a çekmeyi hedefleyen GREAT Scale-up yarışmasını düzenliyor.

Birleşik Krallık’ın Türkiye'yle sağlık, eğitim ve enerji gibi pek çok farklı sektörde ticaret ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla Mart 2013’ten bu yana sürdürdüğü GREAT kampanyasının bu yeni aşamasında, kazanan şirketlerin Birleşik Krallık’ta işlerini büyütmeleri, uluslararası bir ağa dahil olmaları ve girişimci bir ekosistemle bağlantı kurmaları sağlanacak.

Verilen bilgiye göre GREAT Scale-up yarışması, tüm sektörlerden tanımlanmış bir işletme modeli ve kaydına sahip, ölçeğini genişletmekte olan Türk şirketlerinin katılımına açık. Aranan özellikler arasında şirketin en az 4 yıldır faaliyette olması, 2014 yılı faaliyet gelirinin en az 500 bin sterlin olması, Birleşik Krallık piyasasına sürülmeye uygun bir iş birimine sahip olması ve Birleşik Krallık’ta bir yıl içinde faaliyete geçme planına sahip olması yer alıyor.

Birleşik Krallık piyasasına uygulanabilirlik önemli kriter

Kadın Girişimci, Anadolu’dan Girişimci, Sosyal Girişimci, Yenilikçi İşletme ve Jüri Özel Ödülü kategorileri için yarışacak adaylar başvurularını 20 Kasım - 24 Ocak tarihleri arasında yarışma sayfasında yapabilirler. Büyük Jüri Şubat ayının ikinci haftası bir araya gelerek kazananları belirleyecek ve sonuçlar Mart 2016’da ödül töreniyle açıklanacak.

Başvuru sahiplerinin değerlendirilmeye tabii tutulacağı kriterler arasında; Birleşik Krallık piyasasında uygulanabilir, pratik ve karlı bir iş fikrine sahip olunması (yüzde 25), şirketin Birleşik Krallık’ta başarılı olma isteği ve potansiyeline sahip olması (yüzde 25), derinlemesine analiz veya pazar araştırması gibi iş fikrini destekleyici nitelikli verilere sahip olunması (yüzde 20), fiili veya öngörülen getiriler ve büyüme potansiyeline sahip olunması (yüzde 20) ve şirketin Birleşik Krallık’ta faaliyete geçmeye hazır olması (yüzde 10) gibi özellikler yer alıyor.

Yarışma kılavuzunda kazananlar için Birleşik Krallık’ta özel bir işletme programı hazırlanacağı belirtiliyor. Londra’ya üç günlük bir iş seyahati yapacak olan girişimcilere bu kapsamda bilet ve barınma giderleri, uzman muhasebeci ve avukatlardan Birleşik Krallık’ta işletme kurma, çalışma vizesi ve vergi konularında danışmanlık, yakın zamanda Londra’da kurulan Türk şirketlerle randevular, UKTI tarafından Birleşik Krallık'taki fırsatlara ilişkin brifingler verilecek. Daha detaylı bilgi Turkey Scale-up yarışma sayfasından alınabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.