Y Combinator destekli Shift, ABD'de basılan ilk bitcoin ATM kartını tanıttı

Y Combinator destekli Shift, ABD'de basılan ilk bitcoin ATM kartını tanıttı

Dünya çapında yaklaşık 3 milyon bitcoin kullanıcısının dijital cüzdanını işleten Coinbase'in 20 Kasım'da tanıttığı Shift Card, VISA'nın kabul edildiği her yerden bitcoin ile alışveriş yapılmasını sağlıyor.

Y Combinator destekli Shift Payments imzalı Shift Card, mobil uygulaması Shift ile birlikte kullanılıyor. Uygulama kullanıcıların iOS ve Android tabanlı cihazlarından ödemelerini yapması ve harcamalarını takip etmesini mümkün hale geliyor.

Bugüne kadar bitcoin ile alışveriş yapmayı sağlayan ATM kartları dünyanın farklı yerlerinde kullanıma sunulmuş olsa da, Shift Card ABD'de çıkarılan ilk ATM kartı olma özelliğinde. Ancak Coinbase kullanıcılarının karta erişimi 24 eyaletle sınırlı. Kartı bastırmak için 10 dolar ödeyen kullanıcılar VISA'nın küresel ağındaki 38 milyon işletmeden alışveriş yapmaya başlayabiliyor. ABD dışındaki mağazalardan alınan ürün ve servisler için işlem başına yüzde 3 komisyon ödeniyor. Bunun dışında yıllık ücret veya yerel işlemler için ödenen bir komisyon bulunmuyor.

Shift Card, bitcoini ana akım bir para birimi haline getirme çabasının ürünü. Zira Coinbase ağındaki bitcoin işlemlerinin ancak yüzde 20'si ödemeler gibi bitcoinin para birimi olarak kullanıldığı işlemleri kapsıyor.

2014 yılında kurulan Shift Payments, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 120 bin dolar tutarında tohum yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.