Pandora, Rdio'nun varlıklarını 75 milyon dolara satın alıyor

Pandora, Rdio'nun varlıklarını 75 milyon dolara satın alıyor

Rdio online radyoü

Pandora, dijital radyo girişimlerinden Rdio'nun ana varlıklarını satın aldığını duyurdu ve 2016'da Spotify'a karşı daha sıkı bir mücadele verebileceğini gösterdi.

Rdio, kişiselleştirilmiş bir çevrimiçi radyo olarak aslında Pandora'ya benzer bir hizmet sunuyor. Ocak 2015'te rakiplerinden önce Hindistan pazarına giriş yaparak Asya pazarına olan ilgisini göstermişti. Rdio'nun şimdiye kadar yaklaşık yatırım tutarı ise 125 milyon doları buluyordu.

Yapılan açıklamaya göre yaklaşık Pandora'nın Rdio için ödediği ücret ise 75 milyon dolar nakit. Rdio, kesin satın alma fiyatının değişebileceğin söylese de açıklanan rakam Pandora'nın kağıt üstünde kârlı bir satın alma yapmış gibi görünüyor.

Diğer yandan Pandora'nın sadece Rdio'ya ait ana varlıkları satın aldığını da ekleyelim. Yani Rdio'nın operasyonel işleri/faaliyetleri Pandora'nın olmayacak. Pandora, 2016 sonunda geçerli lisansların elde edilmesiyle daha geniş bir müzik/radyo deneyimi sunacağını açıklıyor.

Özetle şu anda Rdio hizmetleri kullanılmaya devam edecek ve önümüzdeki dönemde Pandora kontrolü eline alacak ve Spotify'a karşı nasıl bir hamle yapacağı da netleşecek.

Geçtiğimiz ay günlük 1 dolara reklamsız abonelik modelini tanıtan Pandora, bundan bir kaç ay önce 450 milyon dolara Ticketfly adlı bir biletleme girişimini satın almıştı. Pandora'nın şu anki borsa değeri ise 2,86 milyar dolar seviyesinde.

Apple'ın Beats'i satın almak için 3 milyar dolar vermiş olması, Google ile Facebook'un bu alanda her zaman söz sahibi olmak istemesi ve Grooveshark'ın Nisan ayında kapanması dijital müzik dünyasındaki rekabetin çetin olduğunu pekala gösteriyor. Pandora'nın 2016 yılında sektöre nasıl bir yer edineceğini merakla bekliyoruz. Tabi hem Pandora ve hem Rdio'nun Türkiye'de hizmet vermediğini de hatırlatalım. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.