Silikon Vadisi'nde yapılan erken dönem yatırımlar Avrupa'dakinin 3 katı

Silikon Vadisi'nde yapılan erken dönem yatırımlar Avrupa'dakinin 3 katı

Christian HernandezSilikon Vadisi, günümüzde teknoloji girişimlerinin süper ligi olma özelliği taşıyor. İşin ilginç tarafıysa, bu büyük merkezde yapılan yatırımların önemli kısmının başlangıç seviyesindeki girişimlere gidiyor olması. New York ve Londra'da faaliyet gösteren White Star Capital adlı yatırım firmasının yayınladığı analize göre, Silikon Vadisindeki erken dönem girişimlere destek olan yatırımcıların sayısı, tüm Avrupa'dakilerin 3 katından daha fazla. Haliyle bu da, Silikon Vadisinin Avrupa'ya kıyasla çok daha fazla başarılı girişimler çıkarmasını sağlıyor.

White Star Capital yöneticisi Christian Hernandez'in verdiği bilgilere göre, Amerika Birleşik Devletlerinin batı yakasında girişimlere fon sağlayan 150'den fazla aktif yatırımcı bulunuyor. Amerika'nın doğusunda bu rakam 29'da kalırken, Avrupa'da ise dış yatırımcılarla birlikte yalnızca 42.

İşte bu noktada White Star Capital, yatırım stratejisini güncelleyerek Amerika'nın doğusunda ve Avrupa'da yatırım yapmak üzere 70 milyon dolarlık bir fonu bu bölgeye yönlendirme kararı almış. Daha önce Facebook, Google ve Microsoft gibi firmalarda yöneticilik yapan Hernandez, yeni yatırım yapacakları bölgelerin benzer ekosistemlere sahip olduğunu belirtiyor ve ekliyor; "Erken dönem yatırım için Avrupa ve Doğu Amerika'da şartlar iyileşse de, ikinci ve üçüncü tur yatırımlar söz konusu olduğunda yalnızca 4-5 yatırım firmasının varlığından bahsedebiliyoruz. Bu potansiyel bir sorun demek."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.