NOAH bünyesinde gerçekleşen SevenVentures Pitch Day'in kazananı SnapCam oldu

NOAH bünyesinde gerçekleşen SevenVentures Pitch Day'in kazananı SnapCam oldu

İnternet girişimciliği ve yatırımcılık alanında Avrupa'nın önde gelen konferansı NOAH London 2015 bünyesinde gerçekleşen 'SevenVentures Pitch Day' (7VPD) etkinliğinde, The Venture of Europe ödülünü SnapCam kazandı.

5 girişimin 3'er dakika sunum yaptığı ve sonrasında da juriyle 5 dakika sohbet edip tavsiye dinlediği yarışmanın birincisi olan SnapCam, 3 milyon euro'luk geleneksel medya bütçesi gibi çok sayıda ödülün sahibi oldu.

Yarışma detaylarına NOAH Konferansı'nın sitesinden ulaşabilir, hemen aşağıda ise yarışmada sunum yapan 5 girişimi -sahneye çıkış sıralarına göre- kısaca inceleyebilirsiniz. Webrazzi olarak medya sponsoru olduğumuz NOAH yarın (Perşembe) da devam edecek.

1- gegengift: Tamamen Almanya'da üretilen gegengift, cilt temizliği konusunda sahip olduğu yenilikçi ve tamamen organik özellikleriyle öne çıkıyor. Cilt detox'u sunan gegengift kurucusu; Almanya'da 13 milyar euro'yu geçen cilt bakım pazarına dikkat çekerken, yarışma birincisine sunulacak medya bütçesi ile geniş kitlelere ulaşabileceklerinin altını çizdi.

venture-of-europe

2- edjing: DJ olmak isteyenler için tasarlanan, ve Bluetooth teknolojisiyle çalışan edjing; kişilerin cep telefonları ya da iPad'leriyle müzik yapabilmelerine olanak tanıyor.

İnsanların cep telefonları ya da iPad'leri vasıtasıyla ellerinde tuttuğu bir kumanda üzerinde DJ'lik yapmalarına olanak tanıyan ürün, geleneksel DJ setlerinden 10 kat daha düşük maliyetli. Pahalı DJ cihazlarına rakip olabileceğine inanan girişim bugüne kadar 15 bin ön sipariş almış. edjing'in yarışma sonunda SnapCam'in ardından ikincilik koltuğuna oturduğunu da belirtelim.

3- pockee: Üreticilerin; sahip oldukları ürünleri kimlerin, ne zaman satın aldıklarını bilmedikleri problemi üzerine geliştirilen pockee, marketlerdeki indirim ve kampanyalar üzerine yenilikçi bir çözüm olmak istiyor. Bir mobil uygulama ile insanlara ulaşmak isteyen pockee, tüm bu karşılıklı iletişim eksikliğini ortadan kaldırmak istiyor.

4- OORT: Bir mobil uygulama yardımıyla evinizdeki tüm elektronik araçları uzaktan yönetmenize yarayan OORT, Bluetooth teknolojisini kullanıyor. Kurucusuna göre insanların hayatlarını kolaylaştırmaya odaklanan ürünün en büyük özelliği ise sistemin veri işleyerek otomatize olması. Bir 'akıllı ev' ürünü olan OORT şu an 450 dolardan başlayan fiyatlarla satışta, girişimin hedefiyse geniş bir pazarlama çalışmasıyla maksimum satış rakamlarına ulaşmak.

5- SnapCam: The Venture of Europe ödülünü kazanan SnapCam'i 'kişiselleştirilmiş bir hediye deneyimi için pazaryeri' olarak tarif edebiliriz. Yarışmaya Birleşik Krallık'tan katılan tek girişim olan SnapCam, bugüne kadar platformda alışveri yapan müşterilerinin yüzde 42'sinin tekrar sipariş vermesiyle öne çıktı.

Girişim temel olarak kullanıcılarının evlerine, akıllı telefonlarındaki fotoğraflardan oluşan bir seçki kitap yolluyor. Girişimi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise klasik bir ürün sitesi/uygulaması olmaktan öte bir pazaryerine sahip olması.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.