ASUS artırılmış gerçeklik gözlüğünü gelecek yıl kullanıcılara sunacak

ASUS artırılmış gerçeklik gözlüğünü gelecek yıl kullanıcılara sunacak

ASUS-LOGOASUS CEO'su Jerry Shen şirketin çeyrek sonuçlarını açıkladığı toplantıda gelecek yıl kendi üretecekleri artırılmış gerçeklik(augmented reality) gözlüklerini piyasaya sunmayı planladıklarını açıkladı. ASUS'un bir süredir sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik pazarına giriş yapmak için görüşmeler yaptığı biliniyordu böylece bu iddialar doğrulanmış oldu.

Jerry Shen yaptığı açıklamada artırılmış gerçekliğin insanların yaşamında önemli bir yere sahip olacağını düşündüklerini bu yüzden bu alana gireceklerini söylemiş. Şirket sanal gerçeklikten ziyada artırılmış gerçeklik alanıyla doğrudan ilgilendiklerini de açıklayarak bu konuya bir açıklık getirdi. ASUS üreteceği gözlük ile insanların gerçek hayattan koparmayacak ancak insanlara gelişmiş artırılmış gerçeklik deneyimleri sunacak.

Şirket geçtiğimiz aylarda Microsoft ile HoloLens'in daha ucuz bir versiyonunun üretilmesi konusunda görüşmeler yapmış ancak bu görüşmelerden bir sonuç alınamamıştı. ASUS 2015 yılı sonunda mobil ürünlerinin toplam sevkiyat sayısının dizüstü bilgisayalardan daha fazla olmasını bekliyordu. Jerry Shen'in açıklamasındaki bir diğer ilginç ayrıntı ise ASUS'un yine gelecek yıl bir "servis robotonu" piyasaya sunacağı oldu ancak bununla ilgili herhangi bir detay paylaşılmadı.

Görsel Kaynak: Anton Watman / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.