Türkiye internet ekosisteminin periyodik tablosu

Türkiye internet ekosisteminin periyodik tablosu

periodic-table-tr-thumb

Silikon Vadisi'nin teknoloji ve girişimcilik ekosistemini CB Insights'ın hazırladığı farklı periyodik tablolar üzerinden paylaşmıştık. Girişim analiz platformu Startups.watch ile girişim sermayesi şirketi 212 Capital da benzer bir adım atarak Türkiye girişimcilik ekosisteminin periyodik tablosunu çıkarmış.

Söz konusu tablo herhangi bir dikeyi değil, sektörünün tamamını ele alıyor. Melek yatırım ağlarından kurumsal girişim sermayesi şirketlerine, melek yatırımcılardan özel sermaye fonlarına, Türkiye'de satın alma yapan şirketlerden girişim hızlandırma programlarına kadar 11 farklı kategoride bir sınıflandırma sunuluyor.

Daha önce de iki farklı sektörel tablo hazırlayan Startups.watch, bu tabloda Super Angel kategorisine Hasan Aslanoba'nın yanısıra Sina Afra'yı da eklemiş. Super Angel, Seri A seviyesinde yatırımlara çıkan tohum yatırımcılar olarak tanımlanıyor.

Bu tablo girişimcilerin yatırım ve destek bulması konusunda el altında bulundurulması gereken bir çalışma olmuş. Diğer yandan Türkiye'de satın alma yapan şirketlere bakıldığında yerli şirketlerin az olması dikkat çekiyor ki bu noktada yurt içi satın almaların sektörü hareketlendireceğini her fırsatta tekrar ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.