Küresel ihale arama motoru Oppex'e 2.3 milyon dolar yatırım

Küresel ihale arama motoru Oppex'e 2.3 milyon dolar yatırım

Kamu ihaleleri için dünyanın en büyük veri tabanına sahip olduğunu söyleyen Oppex, küresel arama motoru için 2.3 milyon dolar tutarında yeni yatırım aldığını duyurdu. Londra merkezli Initial Capital ve Helsinki'den Open Ocean Capital'ın yeni yatırımcılar olarak katıldığı tur, Helsinki merkezli Oppex'in arama motorunun geliştirilmesinde ve hızlı büyümesini sürdürmekte kullanılacak.

Henüz bir yaşındaki Oppex, Avrupa'nın en büyük teknoloji etkinliklerinden biri olan Slush'ta geçtiğimiz yıl tanıtılmış ve o dönemde 1.5 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurmuştu. Bugüne kadar 150 ülkeden on binlerce şirket tarafından sık sık kullanıldığını söyleyen Oppex'in kullanıcıları arasında Fortune 500 şirketleri de var, ihracat yapan KOBİ'ler de.

Kamu ihalelerinin küresel değerinin yaklaşık 10 milyar dolar olduğunu söyleyen girişim, bu büyük pazardaki yaklaşık 5 milyon adet ihaleyi barındırıyor. Oppex'in verilerine göre, dünya çapında en popüler ihaleler sağlık, güvenlik ve inşaat endüstrilerindeki mal ve servisleri kapsıyor. Ancak kamunun şampanyadan kılıca, koşu ayakkabısından laboratuvar hayvanına çok geniş yelpazede ürünleri almakla ilgilenebiliyor olması, Oppex'teki ihale çeşitliliğini epey bir arttırıyor. Tüm endüstrilerden ihaleleri bir araya getirmeye çalıştığını söyleyen Oppex'te yangın kamyonları için ihalelerin yıllık toplam değeri 600 milyon doları geçebiliyor.

Yurt dışındaki ihalelerle ilgilenen şirketler için Oppex'in sağladığı faydaların başında hangi ülkede olursan olsun ihalelerle ilgili bilgileri İngilizce dilinde sunması var. Çeviri sürecini otomatize eden Oppex veri tabanındaki ihale çeşitliliği sayesinde, işletmelerin normal koşullarda radarına girmeyecek niş ihalelere ulaşmalarını ve gelir potansiyellerini arttırmalarını sağlıyor.

X için bir arama motoru geliştirme fikri kulağa biraz demode gelebilir ancak Oppex'in eli yüzü düzgün bir rakibinin neredeyse olmaması, ihtiyacın yıllardır gözden kaçtığını gösteriyor. Oppex, bugün tamamen ücretsiz olarak da kullanılabiliyor ancak veri analitiği, ortak çalışma araçları gibi premium faydalar sunduğu ücretli katmanları da var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.