Google fotoğraf ve video düzenleme girişimi Fly Labs'i satın aldı

Google fotoğraf ve video düzenleme girişimi Fly Labs'i satın aldı

Google, fotoğraflarınızı ve videolarınızı düzenlemenizi sağlayan ve iOS platformunda mobil uygulamalar geliştiren Fly Labs'i bünyesine kattığını duyurdu. Satın alma, Fly Labs girişiminin resmi web sitesinde de açıklanmasıyla beraber resmiyet kazanmış oldu. Fly Labs ekibi bundan böyle Google Photos ekibi içinde Google'ın Mountain View'daki merkezinde çalışma hayatlarını sürdürecek.

Açıklamada Fly Labs'in ücretli olarak sunulan uygulamalarının son 18 ayda 3 milyon defadan fazla indirildiği belirtildi. Toplam 150'den fazla ülkede indirilen Fly Labs uygulamalarıyla ise 20 milyondan fazla video yaratıldığı belirtiliyor. Biz de kısa süre önce Clips uygulamasını haberleştirmiş ve kendini “dünyanın en basit video düzenleme uygulaması” olarak tanıtan bu uygulamayı incelemiştik.

Google'a katılacak Fly Labs takımı bundan böyle Clips, Fly, Tempo ve Crop uygulamalarında edindiği tecrübeyi Google Photos uygulaması için harcayacak. Bu hamleyle Google, sadece iOS platformunda olan yetenekli bir uygulamayı Android platformu için de kazanmış oldu. Elbette bu uygulamayı yaratan yetenekleri de kazandı.

Google'ın Fly Labs'i satın almasının ardından uygulamaları ücretsiz bir hale geldi. Android platformunda yer almayan Fly Labs'in uygulamaları AppStore'da 3 ay süre boyunca daha indirilebilir durumda olacak. Uygulamalar, bundan böyle yeni güncellemeler almayacak ve 3 ay sonra, AppStore'dan tamamen silinerek indirilemez hale gelecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.