DJI, fotoğraf makinesi üreten Hasselblad'in azınlık hissesini satın aldı

DJI, fotoğraf makinesi üreten Hasselblad'in azınlık hissesini satın aldı

Dört pervaneli Phantom modeliyle hem son kullanıcılara hem de ticari amaçlı tüketicilere hitap eden drone üreticisi DJI, efsanevi fotoğraf makinesi markası Hasselblad'in azınlık hissesini satın aldığını duyurdu.

Fotoğraf makinesi konusunda uzun yıllardır tecrübeye sahip olan İsveç merkezli şirketin yönetim kurulunda bu azınlık hissedinin satılmasıyla birlikte artık bir de DJI temsilcisi oturacak.

Çok yüksek çözünürlüklü ve orta format diye tabir edilen fotoğraf makineleri üreten Hasselblad, NASA'nın Apollo görevlerinde ve İkinci Dünya Savaşı esnasında İsveç'in Alman ordularının havadan fotoğrafını çekmesi gibi kullanımlarıyla tarihte de önemli anekdotların içinde bulunuyor. Hasselblad kameraları kısacası NASA'nın Ay görevinde bulunması, İkinci Dünya Savaşı'nda İsveç'in Alman ordularının hareketini izleyebilmesi ve askeri stratejik kararlara etki etmesiyle tarihi de şanlı bir marka.

Hasselblad'in CEO'su Perry Oosting ve DJI'n CEO'su Frank Wang yaptığı açıklamalarda bu azınlık satın almasının aslında bir stratejik iş ortaklığı olduğunu da duyuruyor. Drone ve uçuş konusunda tecrübeli yeni bir girişim olan DJI, hava fotoğrafçılığı konusunda çok ciddi tecrübesi bulunan Hasselblad'in bilgi birikimini kullanacak ve belki de hava fotoğrafçılığı alanında devrimsel donanımlar geliştirecek.

Hasselblad'in de geçtiğimiz yaz 60 megapiksellik ve hava fotoğrafçılığına hizmet eden kamerasını duyurduğunu, DJI'n ise son kullanıcıya dahi hitap ettiği drone ürünleriyle pazarda önemli bir yere sahip olduğunun altını çizelim.

DJI'n hisse satın alımıyla birlikte, hem DJI hem de Hasselblad aynı ürünler çizgisinde satışa devam edecek. Ancak merakla beklediğimiz bir konu var ki o da üstünden Hasselblad kamera taşıyan DJI drone modelinin ne zaman karşımıza çıkacağı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.