Tony Fadel, Steve Jobs'ın 2008'de Apple Car planları yapmaya başladığını açıkladı

Tony Fadel, Steve Jobs'ın 2008'de Apple Car planları yapmaya başladığını açıkladı

Apple'ın tarihinde önemli yer edinen isimlerden biri olan Tony Fadell, Apple'ın otomobil üretme planları konusunda yeni bilgiler verdi ve bu konudaki beklentiler yeni bir boyut kazandı.

Şu anda Nest'in kurucu CEO'su olan Tony Fadell, iPod'u geliştiren ekibin başlıca isimlerinden biriydi. Fadelli, Bloomberg TV'de Emily Chang'a verdiği bilgilerle Apple'ın otomobil üretme planlarının 2008'e kadar gittiğini paylaştı. Yani bu fikrin Steve Jobs döneminden kaldığını ifade etti.

Fadell, Jobs ile yaptığı uzun yürüyüşlerde Apple'ın bir otomobil üretmesi durumunda nasıl bir konsept geliştirileceğini konuştuklarını anlatıyor. Aracın kokpitinden, koltukların nasıl olacağına ve elbette yakıtının/gücünün ne olacağına kadar konuştuklarını ifade ediyor.

Jobs: Detroit otomobil endüstrisi çoktan öldü

tony-fadell
Tony Fadell

Tecrübeli isim, Jobs'ın o dönemde projeye başlamadığını ama şu anda konuşulan Apple otomobilinin yeni bir şey olmadığını söylüyor ve Jobs'ın 'Detroit otomobil endüstrisi çoktan öldü' sözünü hatırlatıyor.

Jobs'ın ölene dek otomobil projesi konusunda neler yaptı bilinmez ama otomobil endüstrisinin merkezi sayılan Detroit 2013 yılında iflas bayrağını çekmişti.  Yani Jobs'ın önemli bir öngörüde bulunduğu yıllar sonra ortaya çıkmış oldu.

Fadell, Steve Jobs'ın çok profesyonel olduğunu, iyi bir arkadaşlık yaptığını ama bazen de iş konusunda Jobs'la tartıştıklarını da paylaşıyor. Jobs'ın müşteriyi düşünerek ürünlere ciddi şekilde odaklandığını ve doğru şeyi yapmak konusunda istekli olduğunu da ekliyor.

J. Crew CEO'su ve Apple yönetim kurulu üyesi Mickey Drexle de, Steve Jobs'ın iCar'ı üretmek gibi bir hayali olduğunu paylaşmıştı. Tesla mühendislerinin Apple'a transfer olduğu da pekala biliniyor ve Ferrari Başkanı Sergio Marchionne, Apple'ın bu işi bir başka üreticiyle yapacağını düşünüyor.

Kısacası bu saatten sonra Apple'ın otomobil üretmeyeceğini düşünmemek için çok az neden bulunabilir ama Apple'ın nasıl bir otomobil üreteceği de büyük bir soru işareti olmayı sürdürüyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.