Expedia, HemenKiralık yatırımcısı Homeaway'i 3,9 milyar dolara satın aldı

Expedia, HemenKiralık yatırımcısı Homeaway'i 3,9 milyar dolara satın aldı

Expedia.com, Hotels.com ve Trivago.com gibi önemli markaların çatı şirketi olan Expedia Inc., HomeAway.com'un tamamını 3,9 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Singapurlu Travelmob’daki kalan hisseleri de satın alan HomeAway, bildiğiniz gibi Türkiye'de HemenKiralik.com'a 2 milyon dolar yatırım yapmıştı. NASDAQ borsasında 3 milyar dolar civarında bir piyasa değeri olan HomeAway, bu küresel açılımlarının karşılığını almış görünüyor.

Expedia'dan nakit ve hisse opsiyonu ile ödeme alacak olan HomeAway, 2005 yılında kurulmuş ve 2011 yılında borsaya açılmıştı. Şimdiye dek 505 milyon dolar yatırım toplayan Texas merkezli girişimin Vrbo.com, VacationRental.com gibi farklı  markaları da vardı.

Tüm varlıklarıyla Expedia Inc. şirketleri arasına katılan HomeAway, hisse başına 10.15 dolar nakit ve Expedia hisselerinden 0.2065 pay alacak. Satın almanın tamamlanması ise muhtemelen 2016'nın ilk çeyreğinde tamamlanmış olacak.

Borsada 17,71 milyar dolar değeri olan Expedia Inc. bu satın almayla Airbnb.com'a karşı direkt ve güçlü bir rekabetin de fitilini ateşlemiş oldu. Çevrimiçi turizm seektörünün büyük oyuncularından Priceline Group ise Booking.com ile bu alanda kendini gösterme çabasında.

Expedia'nın ebookers, HotelClub ve CheapTickets gibi markalarıyla bilinen Orbitz'i Şubat 2015'te 1,6 milyar dolara satın aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.