Yamaha motor sürebilen insansı robotu Motobot'u tanıttı

Otomobil üreticilerinin artık teknoloji alanında birbiriyle yarıştığı günümüzde, motor üreticisi Yamaha karşımıza insansı bir robotla çıktı.
Yamaha motor sürebilen insansı robotu Motobot'u tanıttı

yamaha-motobotBu yıl Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen ve tüm dünyanın gözlerini çevirdiği otomotiv fuarı Tokyo Motor Show'da en çok öne çıkan konular, yapay zeka ve diğer yeni teknolojilerdi. Otomobil üreticilerinin artık teknoloji alanında birbiriyle yarıştığı günümüzde, motor üreticisi Yamaha karşımıza insansı bir robotla çıktı.

Yamaha'nın Motobot adını verdiği insansı robotun amacı motor sürmek ve insanlardan daha iyi bir rekor elde etmek. Yamaha ailesinin en güçlü üyelerinden Yamaha YZR-M1'in üstüne yerleştirilen insansı robot, motorun gaz, fren ve vites değişimiyle birlikte dengesini de tıpkı bir insanmış kontrol ediyor.

Yamaha, Motobot için hazırladığı tanıtım videosunda 9 defa MotoGP zaferi elde eden ve kendi de aynı zamanda bir Yamaha YZR-M1 sürücüsü olan Valentine Rossi'ye meydan okuyor. Araştırma ve geliştirme faaliyetleri sunan Motobot'un geçen yıllar içerisinde pistte insandan daha iyi olması bekleniyor.

Robotlarla insanların yarışı nereye varabilir bilinmez ancak Motobot'un machine learning ve saf veriye dayandırılmış hareketler ve aksiyonlar sayesinde olabilecek en iyi tur sürelerini ve rekorları da zorlaması bekleniyor. Bununla birlikte projenin amacının da robotları yarıştırmak değil, sürüş teknikleri ve sürücü güvenliğini artırmak olduğunu belirtmemiz gerek diye düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.