Google yenilikçi İK pratiklerini re:Work sayfasından yayınlamaya başladı

Google yenilikçi İK pratiklerini re:Work sayfasından yayınlamaya başladı

Google, işe alımdan ofis düzenine, çalışanlara verdiği yan haklar ve örnek uygulamalarıyla en çok konuşulan teknoloji şirketlerinden biri.  Son dönemde bu pratiklerini kamuoyuyla daha fazla paylaşan Google, yeni yayına başlayan re:Work sayfasıyla, İnsan Kaynakları (İK) alanında başvurduğu stratejiler ve kullandığı araçları meraklılarına açıyor.

Re:Work, İK ile ilgili bir konuda "Bakın bu işin doğrusu budur, böyle yapılır" diyen tavsiyelerin yayınlandığı bir sayfa değil. Bunun yerine Goolge'ın ve diğer organizasyonların karşılaştığı soru(n)lara karşı geliştirdiği veri odaklı çözüm, araştırma ve araçların bir araya getirilmesinden oluşuyor.

Sayfada, okumanız için araştırma tavsiyeleri, şirketin bunları nasıl takip ettiği ya da takip edemediği gibi vaka çalışmalarıyla birlikte sunuluyor. İşe alım (Hiring) bölümünde iş ilanı oluşturmak için bir taslak ya da "insan analiği" yaklaşımını İK departmanına nasıl uyarlayabileceğinizle ilgili giriş niteliğinde ip uçları bulabiliyorsunuz.

Google, bu pratikleri dünya çapında iş yerlerini daha iyi yerler haline getirmek vizyonuyla paylaşıyor. İncelemek isterseniz re:Work için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.