Oculus'un kurucusu: Sanal gerçekliğin başarısı için en büyük engel kablolar

Oculus'un kurucusu: Sanal gerçekliğin başarısı için en büyük engel kablolar

Oculus VR'ın kurucusu olan Palmer Luckey sanal gerçekliğin geleceği ve kullanıcılar üzerine yaptığı açıklamalarla önemli noktalara temas etti. Palmer Luckey bilgisayar ile çalışacak sanal gerçeklik sistemlerinin büyük bir handikapa sahip olduğuna dikkat çekti.

Sanal gerçeklik alanında faaliyet gösteren şirketlerin birçoğu ilk nesil sanal başlık sistemlerini geçtiğimiz aylarda satışa sunmuştu. Palmer Luckey'e göre teknolojik olarak daha geliştirilmesi gereken ve yolun başında olan bu sistemlerin daha başka bir handikapı var o da "kablolar". Kabloların kullanıcıların hareketlerini kısıtladığını savunan Luckey aynı zamanda hiçbir 'gerçek' kullanıcının sanal gerçeklik deneyimi yaşarken kablolar ile uğraşmak istemeyeceğini vurgulamış.

Mobil sanal gerçeklik setlerinin sunduğu kablosuz teknolojinin bilgisayalar için de gerekli olduğunu ve bunun sanal gerçekliğin başarısını doğrudan etkileyeceğini söyleyen Palmer Luckey, mobil sanal gerçeklik setlerinin de düşük donanım kapasiteleri nedeniyle başka bir sorunla karşı karşıya olduğunu belirtmiş. Luckey, Rift ve Sony PlayStation VR gibi mobil sanal gerçeklik setlerinin daha yüksek kapasitede donanıma sahip olmalarını gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.