Android uygulama güncellemeleri artık istenilen zamanda yayınlanabilecek

Android uygulama güncellemeleri artık istenilen zamanda yayınlanabilecek

Google-Play Android geliştiricileri için Google Play yeniliklerine bir yenisi daha eklendi. Android geliştiricileri artık uygulama güncellemelerini istediği zaman yayına alabilecek.

Google'ın güncellediği geliştirici dökümanına göre uygulamaları artık zamanlanmış yayınlama seçeneğini kullanarak güncellemek mümkün olacak. Normalde standart yayınlama ile çıkan güncellemeler mümkün olan en kısa zamanda yayınlanırken bundan sonra zamanlanmış yayınlama seçeneği sayesinde güncellenmenin yayınlanma zamanını geliştiriciler kontrol edebilecek.

Zamanlanmış yayınlamada da standart yayınlamada olduğu gibi kontrol/değerlendirme süreci söz konusu. Fakat zamanlanmış yayınlamayı seçen geliştiriciler için kontrol sürecinin ardından bir 'Yayına al' düğmesi görüntülenecek ve geliştiriciler güncellenmiş uygulamayı istediği zaman yayına alabilecek.

Zamanlanmış yayınlama özelliği şimdilik sadece güncellemeler için kullanılabilir durumda. Yani ilk kez yayınlanan uygulamalar için mevcut süreç devam ediyor. Tabi uygulama test kanalında bile olsa bir kez yayınlandıktan sonra güncellemeler için zamanlanmış yayınlamayı kullanmak mümkün oluyor.

Bu adımla Apple'ın izinden giden Google, geliştiricilerin reklam ve pazarlama çalışmalarına uyum sağlamış olacak. Bunun somut etkisini tespit etmek zor olsa da Android uygulamaları için önemli olacağına ise şüphe yok.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.