Günlük 1,7 milyon kullanıcıya ulaşan Slack kullanıcı grupları özellliğini duyurdu

Günlük 1,7 milyon kullanıcıya ulaşan Slack kullanıcı grupları özellliğini duyurdu

Slack, en hızlı büyüyen kurumsal uygulamalardan biri olma unvanını koruyor. Bundan yaklaşık altı ay önce günlük 750 bin kullanıcısı olduğunu açıklayan Slack'in son verilerine göre geçen sürede bu sayı 1,7 milyona çıktı. Büyüyen kitlesinin ekip içi etkileşimini kolaylaştıracak gelişmelere devam eden Slack, premium kullanıcıları için kullanıcı grupları özelliğini duyurdu.

Slack'in sıklıkla kullanılan kanallarının yetersiz kaldığı durumlar için geliştirilen özellik, Slack üzerinde tanımlanan belirli gruplarla, Slack'in kullanım kolaylığından taviz vermeden iletişim kurmanızı sağlıyor. Örneğin pazarlama departmanındaki tüm grup üyelerine, (@marketing),hangi departmanda çalıştıklarından ve kanal ayarlarından bağımsız olarak, bildirim göndermenizi sağlıyor.

slack grup

Slack kullanıcı grupları, kanal üyeliğini yönetmenize de izin veriyor. Bir kullanıcı grubu oluşturduğunuzda, gruptaki tüm üyelerin hangi kanallara ait olacağını baştan ayarlayabiliyorsunuz. Bu gruba yeni üyeler eklendikçe korunan bir özellik ve yeni üyelerin geçmişteki grup içi tartışmalarına erişerek hızla arayı kapatmalarına yardımcı oluyor.

slack mesaj

Sistem yöneticileri için yeni API metodlarıyla programatik grup oluşturmaya izin veren Slack, Plus kullanıcılarının var olan SSO araçlarıyla gruplar için yeni kullanıcı hesaplarını onaylamasını da sağlıyor.

Kullanıcı grupları, Slack'in aktif kullanıcılarıyla birlikte ücretli abonelerini de hızla büyütmeye devam etmesine yardımcı olacak bir özellik. Bugün  1,7 milyon aktif kullanıcısı olduğunu söyleyen Slack'in ücretli üyelerinin sayısı ise 470 bine çıkmış. Bu sayı bundan yaklaşık altı ay önce 200 bin olarak açıklanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.