Samsung üçüncü çeyrekte Apple ve Huawei toplamından daha fazla ürün sevk etti

Samsung üçüncü çeyrekte Apple ve Huawei toplamından daha fazla ürün sevk etti

Şirketler birbiri ardına son çeyrek rakamlarını açıklarken, rekabette ve dünya pazarındaki dağılım da yavaş yavaş ortaya çıkıyor. IDC verilerine göre Samsung 2015 yılının üçüncü çeyreğinde Apple ve Huawei'nin toplamından daha fazla ürün sevk etmeyi başardı.

Akıllı telefon üreticilerinin toplamda 355.2 milyon adet akıllı telefonu sevk ettiği son çeyrekte, geçen yıl bu çeyreğe göre yüzde 6.8 büyüme elde edildi. Kısacası geçen yıla göre akıllı telefon pazarında ciddi bir büyüme gerçekleşmiş oldu.

idc_smartphones_q3_2015

Bildiğiniz gibi Apple da geçtiğimiz günlerde çeyrek sonuçlarını açıklamış, her ne kadar ana vatanı Amerika Birleşik Devletleri'nde 2015 yılının üçüncü çeyreğinde sattığı 48 milyon ünite iPhone, 9.9 milyon adet iPad ve 5.7 milyon adet Mac ile güzel satış oranları elde etmiş olsa da, dünya genelinde Samsung'un liderliğini yenememişti.

Apple'ın sattığı 48 milyon akıllı telefon, Huawei'nin sattığı 26.5 milyon akıllı telefon toplandığında bile Samsung'un 84.5 milyon adet ile liderliğini geçemedi. Ciddi fark açan Güney Koreli üreticinin Apple ve Huawei dışındaki takipçileri ise Lenovo ve Xiaomi oldu. Doğal olarak artık bu listede Nokia ve Blackberry gibi devlerin esamesi bile okunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.