Twitter üçüncü çeyrekte de gelirlerini artırdı

Twitter üçüncü çeyrekte de gelirlerini artırdı

Yılın ilk iki çeyreğinde az da olsa umut verici bir grafik çizen Twitter, üçüncü çeyrekte de durağan görüntü ortaya koymaya devam ediyor. Twitter'ın dün açıkladığı rakamlar, karlılık anlamında geçen yıla göre daha iyi bir görüntü sergiliyor. Fakat aktif kullanıcı rakamları açısından beklentiler pek de karşılanamamış durumda.

Analistler en az 324 milyon aktif kullanıcı sayısı beklerken gerçekleşen rakam 320 milyonun biraz altında kalmış. Bu rakam ikinci çeyrekte 316 milyon olarak gerçekleşmişti. Yani beklenen 8 milyonluk artış, yalnızca yüzde 50 oranında karşılanabildi. Bu rakamlara SMS yoluyla Twitter'ı takip eden kullanıcıların dahil olduğunu da belirtelim.

Aktif kullanıcı sayıları beklenilenin altında olsa da, özellikle reklam gelirleri Twitter'a olan inancı yerinde tutmaya devam ediyor. Analistlerin bu çeyrek için gelir beklentisi 559 milyon dolar iken, Twitter bu rakamın 10 milyon dolar daha üzerine çıkarak 569 milyon dolarlık gelir elde etti. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde ise bu rakam 361 milyon dolardan biraz daha fazlaydı.

Twitter'ın mevcut görüntüsü Jack Dorsey'in geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Şu anda iki şirketin birden yöneticisi konumunda olan Jack Dorsey'in ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.