Google Play Music'e podcast yayınları da dahil edildi

Google Play Music'e podcast yayınları da dahil edildi

Android kullanıcıları çok yakında açılacağı duyurulan Podcast bölümünden ses yayınlarını bundan böyle indirerek dinleme imkanı bulacak. Google Play kullanıcılarının Google Play Music altında konumlanacak olan Podcast bölümünün birkaç ay içerisinde yayında olması bekleniyor.

Google Play üstünden şu anda podcast yayıncılarının sisteme upload yapabildiği ancak podcastlerin şimdilik açığa çıkmadığı ve oynatılamadığı belirtiliyor. Kısacası Google Play'in açılış öncesi kütüphanesindeki ses yayınlarının sayısını artırmak ve zengin bir içerikle açığa çıkmak için güç topladığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

<Bildiğiniz gibi Apple, kendi uygulaması Podcast üstünde pek çok podcast yayını bulundurmakta ve burayı kullanıcılarına sunmaktaydı. Google Play Music de bu servisi aracılığıyla birlikte artık Apple'ın podcast servisine ciddi bir rakip olacak. Apple'ın iPod ürünü zamanından beri tecrübesi bulunan podcast alanında Google Play şimdi de Android kullanıcılarına podcast'leri sevdirmeyi deneyecek.

Google Play Music'in ürün müdürü Elias Roman, yaptığı açıklamada kullanıcılarına daha iyi içerikle hizmet etmek istediklerinin altını çizerek Play Music'de podcast yayınlarının önemli bir yeri olabileceğini de sinyallerini verdi. Roman, Google'ın geçen yıl satın aldığı streaming servisi Songza'nın kurucu ortaklarındandı. Bakalım Roman ve ekibi Google bünyesinde podcast işini başarıya kavuşturabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.