Alibaba üzerinden yapılan işlemlerin hacmi 112 milyar dolara ulaştı

Alibaba üzerinden yapılan işlemlerin hacmi 112 milyar dolara ulaştı

Çin merkezli e-ticaret devi Alibaba 2015 ikinci çeyreği için açıkladığı finansal raporuyla analistlerin beklentilerinden daha yüksek bir performansa ulaştı. Çeyreksel olarak özellikle mobilde de büyüyen şirket gelirlerini arttırmayı sürdürdü.

Alibaba'nın 2015 ikinci çeyreğinde ki geliri 22,2 milyar yuan (yaklaşık 3,5 milyar dolar) oldu. Geçen yılın aynı çeyreğine göre gelirinde yüzde 32'lik bir artış olan şirket için analistler bu çeyrekte 21,3 milyar yuan gelir elde edeceğini tahmin etmişti. Geçtiğimiz çeyrekte son üç yılın en yavaş çeyreksel gelir büyümesini yaşayan şirket 3,26 milyar dolar çeyreksel gelir elde etmişti.

Alibaba üzerinden yapılan işlemlerin toplam hacmi (GMV) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 büyüyerek 112 milyar dolara ulaşmış. Şirketin mobil geliri ise 1,66 milyar dolar olmuş. Mobil üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin toplam hacmi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62 artmış. Son not olarak Alibaba'nın finansal takvimine göre 30 Eylül itibariyle ikinci çeyreğin kapandığını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.