Samsung, Seul'de yeni bükülebilir pillerini tanıttı

Samsung, Seul'de yeni bükülebilir pillerini tanıttı

Akıllı cihazlar giderek hızlanıyor ama pil ömrü halen akıllı cihazlar için en sorunlu kriterlerden biri. InterBattery 2015 fuarında iki esnek pil modeli (Band ve Stripe) tanıtan Samsung ise bu alanda pazara yeni bir yön vermek istiyor.

Samsung'un Li-on pil ve yenilebilir enerji ürünleri geliştiren Samsung SDI birimi tarafından tanıtılan Stripe, 0,3mm inceliğinde. Farklı elementlerden oluşuyor ve kullanılan teknoloji daha iyi bir enerji yoğunluğu sağlıyor. Stripe'ın 50 bin kez eğip-bükmeye dayanıklı olduğunu belirtiliyor.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de gerçekleştirilen fuarda tanıtılan ikinci esnek pil Band ise daha ziyade akıllı saatler için tasarlanmış. Akıllı saatlerin kordona (kayışına) yerleştildiğinde pil ömrünü yüzde 50 oranında uzatabiliyor.

Bu ürünler esnek olmaları açısından oldukça önemli ama enerji verimliliği/yoğunluğu açısından Samsung'un önümüzdeki dönemde aynı büyüklükte ama daha uzun ömürlü piller geliştirebileceğini de gösteriyor. Keza Güney Koreli şirket pil ömrünü 21 saate kadar uzatacak bir pil (teknolojisi) üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Prototip aşamasındaki Band ve Stripe ürünlerinin ne zaman pazara sunulacağı ise henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.