Avrupa Birliği girişimler için 1 milyar euroluk yeni fonunu duyurdu

Avrupa Birliği girişimler için 1 milyar euroluk yeni fonunu duyurdu

Avrupa Birliği'nin Çalışma, Büyüme, Yatırım ve Rekabet'ten sorumlu başkan yardımcısı Jyrki Katainen, Avrupa Birliği'nin girişimleri desteklemek için kullanılacak 1 milyar euroluk yeni bir fon kurduğunu açıkladı. Yeni fon daha çok küçük ve orta büyüklükteki girişimlerin fonlamasında kullanılacak.

European Investment Fund (EIF) başta olmak üzere Avrupa'da faaliyette bulunan 28 farklı risk sermayesi şirketi AB ile imzaladığı anlaşmayla bu fona dahil oldu. Avrupa Birliği, kaynağı bu risk sermayesi şirketleri üzerinden kullandıracak. Jyrki Katainen, küçük ve orta büyüklükteki girişimlere yapılacak yatırımlarla hem teknolojinin gelişimini teşvik etmek hem de işsizliğin azalmasında kullanmak istediklerini belirtmiş.

Avrupa merkezli girişimlerin yatırım almak için denizaşırı ülkelere ve bölgelere gittiğini de ayrıca belirten Jyrki Katainen, bu yeni kurulan fonla bunu bir nebze durdurabileceklerini, girişim ekosistemini canlandırarak girişimlerin yabancı ülkelere gitmesinin azaltmak istediklerini belirtmiş. Ocak ayından itibaren aktifleştirilecek fonun Avrupa girişim ekosistemine etkisini hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.