1 milyar dolar yeni yatırım alacağı söylenen Magic Leap'in gizemi aralanıyor

1 milyar dolar yeni yatırım alacağı söylenen Magic Leap'in gizemi aralanıyor

Bundan yaklaşık bir yıl önce Google liderliğinde aldığı 542 milyon dolarlık yatırımla adından söz ettirmeye başlayan Magic Leap, dev bir yatırım turuyla yeniden gündemde.  South Florida Business Journal'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Florida merkezli Magic Leap, 4.5 milyar dolar değerlemeyle 1 milyar dolar yeni yatırım alıyor.

Yatırım söylentileriyle birlikte, sinematik gerçeklik adını verdiği teknolojisi üzerindeki çalışmalarını bugüne kadar gözlerden uzak bir şekilde sürdüren Magic Leap'in gizem perdesi de aralanıyor. Yakın zamanda web sayfasını güncelleyen Magic Leap sayfasında, sanal 3D objelerin gerçek dünyayla pürüzsüz bir şekilde bir araya getirilmesi konusunda oldukça iddialı vizyonunu da gözler önüne seriyor. Görüntüler, tıpkı bir sihir gösterisi gibi, ilüzyonu gerçekten ayırmanızı başarılı bir şekilde engelliyor.

Bu, Magic Leap'in iki gün önce WSJD teknoloji konferansında paylaştığı türünün ilk örneği olan demo videoyla daha da netleşiyor. Demonun özelliği, hiçbir özel efekt kullanılmadan yalnızca Magic Leap görüntüleri kullanılarak hazırlanmış olması. Geçtiğimiz Mart ayında konsept bir video yayınlan Magic Leap, bu konsepte gerçekte ne kadar yaklaştığı konusunda soru işaretleri uyandırmıştı. Yeni ham kayıtların bu açıdan daha ikna edici olduğu söylenebilir.

Uzun süredir medyada pek görünmeyen Magic Leap CEO'su Rony Abovitz, WSJD konferansına girişimin son bir yılda sağladığı ilerlemeyle ilgili bilgiler de verdi. Magic Leap ile "gerçeklik için bir işletim sistemi" (bu, Google'ın ilgisini çekmesine bir diğer neden olabilir) geliştirdiklerini söyleyen Abovitz, Florida'da eski bir Motorola fabrikasının bir bölümünü aldıklarını ve yeni ürün üretimi üzerinde çalıştıklarını belirtiyor. Magic Leap ekibinde roket mühendisleri dahil olmak üzere yüzlerce kişinin çalıştığı da bir diğer önemli not.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.