Buran Venture Capital, 2. fonunun ilk turunu kapattı ve ivi.ru'ya yatırım yaptı

Buran Venture Capital, 2. fonunun ilk turunu kapattı ve ivi.ru'ya yatırım yaptı

Moskova merkezli girişim sermayesi şirketi Buran Venture Capital, 2. fonunun ilk turunda 16 milyon dolar topladığını ve yeni bir Rus girişime yatırım yaptığını duyurdu.

Buran Venture Capital'ın 75 milyon dolar toplama hedefindeki BVC II fonuna O1 Group'un liderlik ederken, Limited Partners ve farklı sektörlerden katılan şirketler de katılmış. BVC I sermayedarları da BVC II fonuna dahil olmuş.

Buran VC, ikinci fonuyla yine CEE, CIS, Türkiye ve İsrail pazarlarındaki girişimlere erken aşama ve A serisi yatırımlar yapmayı hedefliyor. Özellikle e-ticaret servisleri, mobil ve reklam teknolojileri, SaaS ve IoT gibi kategorilere önem veriyor.

Alexander Konoplyasty ve Mihaly Szalontay (Buran VC Yönetici Ortakları) bu yeni fonla Orta ve Doğu Avrupa'da internet ve teknoloji şirketleri için lider girişim sermayesi şirketi konumuna gelmek istediklerini ve tek bir bölgeye yüzde 30'dan fazla pay ayırmayacaklarını paylaşıyor. Zira BVC I fonu çoğunlukla Rusya'ya odaklanmış ve çoğunlukla Rus girişimlerine yatırım yapmıştı.

Rusya'nın önde gelen video sitesi ivi.ru'ya yatırım

Bu yeni karara rağmen yeni bir yatırım haberinin Rusya'dan gelmesi şaşırtıcı olmuyor. Buran VC Yatırımcı Ortağı Bürkan Beyli'den aldığımız bilgiye göre Rusya'nın popüler video yayın platformu ivi.ru'ya detayları açıklanmayan bir yatırım yapılmış.

ivi.ru rusya video Aylık 20 milyon tekil ziyaretçi çeken ivi.ru, Avrupa'nın en hızlı yükselen video yayın platformlarından biri olarak da tanımlanıyor ve Rusya için önemli bir girişim olarak öne çıkıyor.

Buran Venture Capital'ın önümüzdeki dönemde Türkiye'de yatırım için görüşmeler yapıp yapmadığını bilmiyoruz ancak 2016 başında bir yatırım haberi alacağımızı tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.