Naspers, Rusya'nın lider seri ilan sitesi Avito'nun çoğunluğunu 1.2 milyar dolara satın aldı

Naspers, Rusya'nın lider seri ilan sitesi Avito'nun çoğunluğunu 1.2 milyar dolara satın aldı

Naspers, Rusya'nın lider seri ilan sitesi olarak Asya merkezli unicornlardan biri olarak anılan Avito'nun çoğunluk hissesini 1.2 milyar dolara satın aldığını bugün duyurdu. 2013 yılında yaptığı ilk yatırımla Avito'nun yüzde 17,4'üne sahip olan Naspers'ın böylelikle şirketteki payı yüzde 67,9'a yükseldi.

2013 yılında Naspers yatırımıyla yeni dikeyler ekleyen Avito, otomobil, emlak, iş, hizmetler ve genel eşya kategorilerindeki seri ilanlarda pazar lideri konumunda. Rusya'nın aylık 35 milyon tekil ziyrateçi ve 8,6 milyar sayfa görüntülenmesiyle en çok trafik alan 10 sitesinden biri olduğu belirtilen Avito'nun trafiğinin yarısından fazlası bugün mobilden geliyor. Avito'nun yaptığı açıklamaya göre şirketin 2014 yılı sonunda gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 76 oranında artarak 76.5 milyon dolara ulaşmıştı.

Kısa bir süre önce mobil seri ilan uygulaması Letgo'ya 100 milyon dolar yatırım yapan Naspers'ın Avito  yatırımı online seri ilanlar alanında küresel bir güç olma hedefini destekliyor. Rusya'da devam eden ekonomik krize rağmen yapılan yatırım, ülkenin e-ticaret potansiyeline olan inancın da korunduğu anlamına geliyor. Zira, Naspers CEO'su Bob van Dijk, Rusya'da e-ticaret oranlarının diğer büyük ülkeleri zaman içinde yakalayacağına inandığını söylüyor.

Naspers'ın online seri ilanlardaki diğer yatırımı ise Güney Afrika merkezli, bugün 40 ülkede faaliyet gösteren OLX.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.